Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Michel de Visser opent cyclus filosofielezingen in Podium 0950

Dagelijks bestuurslid Michel de Visser van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk opende vorige week in Podium 0950 aan de Oostmaaslaan de serie van acht filosofielezingen, die het Podium 950 het komend schooljaar organiseert. De verschillende filosofen hebben voor hun lezingen onderwerpen gekozen uit het examencahier 'Rede en Religie' van Michiel Leezenberg.

De filosofielezingen zijn onder andere mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Dit gebouw kent een lange geschiedenis. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd het door de Duitse Evangelische Kerk als verzoening voor het oorlogsleed in de Tweede Wereldoorlog aan Rotterdam geschonken. Het ontwerp is van de bekende architect Gerrit Rietveld. Na wat wisselingen van eigenaren is vorig jaar na een fikse verbouwing Podium 0950 in het gebouw neergestreken en met succes, aldus Michel de Visser. Voor de leerlingen van de verschillende scholen uit Rotterdam en omstreken een voorproefje voor mogelijk hun latere studie en voor de 'senioren' een opsteker van de westerse cultuurgeschiedenis, merkte Michel de Visser in zijn openingswoord op.

Dr. H.A. Krop was de eerste van de acht filospofen die het komende jaar een lezing verzorgen in Podium 0950. Zijn thema was Daarom bestaat God. Dinsdag 17 november staat professor E. Borgman in de zaal en hij brengt een lezing met als thema Geloven en Weten. Maandag
23 november is de beurt aan professor M. Karskens met de lezing Pastorale Macht en volgend jaar op donderdag 4 maart volgt dr. P. Schuurman met de lezing Brief over Tolerantie. De lezingen zijn vooral bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 wvo en havo, maar ook docenten en andere belangstellenden zijn welkom. De entree bedraagt 3 euro. De tweede cyclus van vier lezingen wordt binnenkort ingevuld.

Meer informatie vindt u op: www.podium-o950.nl