Gemeente Haaksbergen


Extra inloopbijeenkomsten buitengebied
11-11-2009 Extra inloopbijeenkomsten buitengebied Op dinsdag 17 en dinsdag 24 november organiseert de gemeente nogmaals een inloopbijeenkomst over het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied. De bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor inwoners om aanvullende opmerkingen te maken over de bestemming van percelen en woonblokken, zoals die op de bestemmingsplankaart staan aangegeven. Tussen 13.00 en 18.00 uur kunnen inwoners op beide dagen hiervoor in de hal van het gemeentehuis in Haaksbergen terecht. Opmerkingen die tijdens de afgelopen inspraakprocedure al eerder schriftelijk of mondeling naar voren zijn gebracht, hoeven niet opnieuw te worden gemaakt.

Tijdens de afgelopen inspraakprocedure hebben veel mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een reactie te geven op de nieuwe plannen voor het buitengebied. Ongeveer vijfhonderd mensen bezochten in oktober de inloopbijeenkomsten in Buurse en Sint Isidorushoeve. Daar werden al diverse op- en aanmerkingen gemaakt waarmee bij de uitwerking van het bestemmingsplan rekening wordt gehouden. Daarnaast kreeg de gemeente nog eens zo'n tweehonderd schriftelijke reacties.

Inmiddels is de officiële inspraakreactie verstreken. Maar om tegemoet te komen aan verschillende signalen vanuit het buitengebied biedt de gemeente met de twee inloopbijeenkomsten nogmaals de mogelijkheid om individuele opmerkingen te maken over de bestemmingsplankaart.