Gemeente Haaksbergen


Gemeente op Business Meeting Twente
13-11-2009 Gemeente op Business Meeting Twente Op dinsdag 17 en woensdag 18 november vindt Business Meeting Twente in het Expo Center Hengelo plaats. Het thema van deze Twentse ondernemersbeurs is "Bouwen aan de toekomst". Ook de gemeente Haaksbergen zal hier acte de presence geven met een informatiestand voor ondernemers. Want Haaksbergen wil graag laten zien wat het in huis heeft.

"Haaksbergen heeft veel te bieden, zeker ook voor ondernemers", legt burgemeester Karel Loohuis uit. "De gemeente Haaksbergen werkt doorlopend aan een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Zo is de laatste jaren in samenwerking met de Haaksbergse ondernemers hard gewerkt aan plannen om de bestaande terreinen te verbeteren. En met succes. De plannen zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de uitvoering daadwerkelijk ter hand wordt genomen. De kwaliteit van de openbare ruimte wordt verbeterd, er wordt fors geïnvesteerd in bereikbaarheid, de veiligheid wordt vergroot en de terreinen worden van glasvezel voorzien."

Naast de revitalisering van bestaande bedrijventerreinen, wordt er in Haaksbergen ook hard gewerkt aan nieuwe plekken voor bedrijven en ondernemers. Loohuis: "Dat klopt. We treffen momenteel de nodige voorbereidingen om in een nieuwe voorraad aan bedrijfskavels te kunnen voorzien. Met de ontwikkeling van bedrijventerrein Stepelerveld beschikken we straks over een bedrijventerrein met een optimale bereikbaarheid. Dit terrein komt namelijk te liggen aan het toekomstige tracé van de N18 en krijgt daarop een directe aansluiting. Daarmee sluit dit nieuwe terrein ook
aan op het moderne bedrijventerrein Stepelo, dat is voorzien van camerabewaking en parkmanagement."

De burgemeester ziet de beursdeelname van de gemeente Haaksbergen als een kans om ondernemers van buiten Haaksbergen te laten zien wat Haaksbergen in huis heeft. "Haaksbergen heeft al een goed vestigingsklimaat voor ondernemers. Daar zullen we aan blijven werken, want stilstand is achteruitgang. Haaksbergen is een gemeente waar het goed ondernemen is, maar met een uitgebreid winkelaanbod, een prima woonklimaat, de omliggende natuur en de toeristische voorzieningen is in Haaksbergen alles aanwezig om er ook nog eens goed te kunnen wonen en werken."