Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen alle commissies op het stadhuis. De verbouwing van de commissiezaal (zaal 7) op de begane grond van het stadhuis is afgerond. De commissievergaderingen vinden vanaf nu dus weer plaats in deze zaal, tenzij anders vermeld. Lees verder als u wilt weten over welke onderwerpen de commissies vergaderen.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 17 november, 9.30 uur Aan de orde komt onder andere de afdoening van de motie-Wijntuin 'Perspectief bij bezuinigingen'. In deze motie werd het college gevraagd te onderzoeken of organisaties door de aangekondigde bezuinigingen in de knel (dreigen te) komen. Daarnaast bespreken de commissieleden het collegestuk over de Beleidsregel Bewonersinitiatieven. Het doel van deze beleidsregel is de organisatie van bewonersinitiatieven te versterken.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 18 november, 9.30 uur De commissie behandelt deze vergadering enkele zogenaamde 'groen'-onderwerpen. Op de agenda staat de afdoening van twee moties die betrekking hebben op het beheer en onderhoud van de buitenruimte. Daarnaast spreken de commissieleden over de laatste stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van het programma Groene Daken. Verder bepaalt de commissie welke onderwerpen zij nog deze raadsperiode wil bespreken. Tot slot bespreken de commissieleden de mogelijke toekomstige invulling van de locatie Noorderbocht. Op deze plek was eerst de bouw van een nieuwe gevangenis gepland. Aangezien dit plan niet doorgaat, wordt nu gezocht naar een andere bestemming voor deze locatie.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 18 november, 14.00 uur De commissieleden bespreken onder andere de afdoeningsvoorstellen van vier moties. Zo spreekt de commissie onder andere over de motie '1050 kinderen in nood' en de motie over het Stadsmuseum en Oorlogs- en verzetsmuseum. Daarnaast komen aan de orde de uitkomsten van het ASR-rapport naar de gang van zaken rond Lantaren/Venster en de huidige stand van zaken rondom Lantaren/Venster.Ten slotte bespreekt de commissie de voortgang van het Jongerenjaar aan de hand van de voortgangsrapportages tweede en derde kwartaal 2009.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 19 november, ca. 10.10 uur De commissievergadering begint met de advisering over het afdoeningsvoorstel voor de motie-Van Tijn inzake slimme ingrepen voor doorstroomverbetering. Op 10 september jl. heeft de commissie voor het eerst gesproken over het Verkeersplan Binnenstad. In deze vergadering wordt de bespreking hierover voortgezet. Hierna adviseert de commissie over de wijziging marktverordening Rotterdam 2008 om experimenten met andere regimes als plaatsbezetting, toewijzing en branchetoelichting mogelijk te maken. Tot slot spreken de commissieleden over het voorstel voor permanente zondagsopenstelling van de winkels in het Alexandrium-gebied.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 19 november, 19.00 uur De commissie bespreekt de halfjaarrapportage over de dienstverlening. Hierin doet het college verslag van de voortgang en bereikte resultaten in de gemeentelijke dienstverlening, zoals gevraagd in de motie-Van Heemst. Op de agenda staat ook een brief van de burgemeester over meldpunten voor zaken over criminaliteit, openbare orde en veiligheid. Ten slotte bespreekt de commissie de halfjaarrapportage Maatschappelijke Integriteit. Hierin rapporteert het college over de aanpak van malafide activiteiten en criminele organisaties op het gebied van vastgoed, mensenhandel en softdrugs.

Bron: Griffie, 13-11-2009