Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 16-11-2009

Aanranding grensstreek in Opsporing Verzocht

Emlichheim/ Coevorden Dinsdagavond 17 november besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de aanranding van een 15-jarig in Duitsland wonend Nederlands meisje. Het meisje werd op 17 april van dit jaar omstreeks 19.15 uur aangerand. Dit gebeurde enkele honderden meters over de Duitse grens bij Coevorden richting Emlichheim, ter hoogte van Esschebrügge.

De dader reed in een witte Citroen Berlingo met Nederlands kenteken. Het betrof een auto van het bouwjaar 1995 1998. De man had blond stekelig haar, was tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.90 lang. Op de rug van zijn linkerhand of pols had de man een tatoeëring (tribal). Hij vluchtte weg in de richting Coevorden. De betreffende auto is voor de aanranding vaker in de omgeving van de grensstreek (Nederland en Duitsland) gesignaleerd.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de Duitse politie, dan kunt u bellen met Polizeikommissariat (PK) Nordhorn Kriminal-/Ermittlungsdienst (KED) Nordhorn

Telefoon: +49 (0)5921 - 30 92 11.

Dronken automobilist tegen boom

EMMEN Zondagavond rond 19.30 reed een 53-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Laan van de Bork. In een bocht raakte hij van de weg en botste tegen een boom. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder bleef ongedeerd en liep weg richting huis. Agente, op weg naar het ongeval, kwamen hem tegen niet ver van de plaats van het ongeval en hebben hem aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van ongeveer 2,2. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is afgesleept. (2009054862)

Verkeersongeval met letsel

NIEUW AMSTERDAM Zondagavond zijn twee jongeren gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Vaart. Een 16-jarige jongen uit Emmen, met achterop een 14-jarig meisje uit Veenoord, reed op zijn scooter in de richting van Erica, Van de andere kant kwam een auto, bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Veenoord. Deze bestuurster sloeg linksaf om richting Veenoord te rijden en zag daarbij de scooter te laat. Bij de aanrijding liep de scooterbestuurder een hoofdwond op en diverse kneuzingen. Het meisje liep een beenbreuk op. Beide zijn naar het Scheperziekenhuis overgebracht. (2009054872)

Man opgepakt na overtreding tijdelijk huisverbod

HOOGEVEEN Zondagmiddag heeft de politie een 36-jarige man uit Hoogeveen opgepakt wegens het overtreden van het tijdelijk huisverbod. Hij had een dag eerder, na geweld tegen zijn vriendin, een tijdelijk huisverbod opgelegd gekregen. Dat houdt in dat hij tien dagen zijn huis niet mag betreden en geen contact mag zoeken met huisgenoten. Toen hij zondagmiddag toch voor de deur stond en probeerde binnen te komen, werd de politie gebeld en is de man aangehouden. Hij is nu in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. (2009054850)

Motorcrosser bekeurd na gevaarlijk verkeersgedrag

ANNEN Zondagmiddag zagen agenten twee motorcrossers die vanuit het bos met grote snelheid richting Annen reden. Op dat moment liepen en fietsten daar meerdere mensen, die aan de kant moesten voor de crossers. Na een achtervolging, waarbij snelheden van tegen de 100 kilometer per uur werden gehaald, zette een van de twee, een 33-jarige man uit Annen, zijn motor aan de kant. Hij kreeg een bekeuring wegens verkeersgevaarlijk gedrag en zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere crosser lukte het om via een smal paadje te ontkomen, rakelings langs een man die daar met zijn hond liep. Een onderzoek naar zijn identiteit loopt nog. (2009054819)

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidovertreding

ERM Zondag raakten hier wederom twee automobilisten hun rijbewijs kwijt na een forse snelheidsovertreding. Op dit stuk van de N34, waar 100 het maximum is, reed een 36-jarige man uit Coevorden met een snelheid van 154 kilometer per uur. Een 52-jarige man uit Almkerk reed 150, beide dus 50 of meer te veel. Bij een overschrijding met 50 of meer wordt het rijbewijs ingevorderd.

Geplande verkeerscontroles deze week

Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles. Deze week vinden de volgende controles plaats

Dinsdag 17 november tussen 09.00 en 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de N 379 in de gemeente Borger-Odoorn.

Vrijdag 20 november een gecombineerde controle (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) op de N371, de N375 en de N48., alle in het district Zuid West.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.