Minister Donner opent crisisavond voor midden-en kleinbedrijf

16/11/2009 16:28

UWV

UWV WERKbedrijf en MKB-Nederland organiseren op dinsdagavond 17 november in heel Nederland werkgeversbijeenkomsten over ondernemen in crisistijd. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opent op een van de Haagse vestigingen van het WERKbedrijf de plaatselijke werkgeversavond door een koffertje met crisismaatregelen te overhandigen. Hiermee wil de minister onder meer de aandacht vestigen op regelingen die door werkgevers nog weinig gebruikt worden, zoals de scholingsbonus en het Ervaringscertificaat (EVC).

Tijdens de ondernemersavond - op ruim honderd locaties van het WERKbedrijf - is er ruime aandacht voor zowel het behouden en aannemen van personeel als voor ontslag. Er zijn presentaties en workshops over speciale overheidsregelingen en subsidies waar werkgevers gebruik van kunnen maken, om- en bijscholing van werknemers, van werk-naar-werk bemiddeling en ondersteuning bij ontslag.

Sinds begin dit jaar bestaat er een landelijk dekkend netwerk van drieëndertig mobiliteitscentra. In de door UWV WERKbedrijf opgezette centra werken publieke en private organisaties samen om de effecten van de economische crisis op de arbeidsmarkt te beperken. Op de mobiliteitscentra zijn speciale steunpunten ingericht voor het MKB. Meer informatie over de ondernemersavond en de mobiliteitscentra is te vinden via www.werk.nl.





http://www.werk.nl




UWV