Grootste bouwproject Zuid-Amerika krijgt Nederlands tapijt

17/11/2009 09:39

Desso

Waalwijk, 17 november 2009 - De Nederlandse tapijtfabrikant Desso begint haar expansie in Zuid-Amerika met een order in Brazilië. De onderneming legt bijna 80.000 vierkante meter tapijt in een nieuw bestuurscentrum van de provincie van de deelstaat Minas Gerais. Het centrum is momenteel het grootste bouwproject in Zuid-Amerika. "Het duurzame en innovatieve karakter van ons product was voor de opdrachtgever een belangrijk argument om voor ons te kiezen," aldus Alexander Collot d'Escury, Chief Commercial Officer van Desso.

De realisatie van het nieuwe bestuurscentrum, dat is ontworpen door de wereldberoemde architect Oscar Niemeyer, is op dit moment het grootste bouwproject van Zuid-Amerika. De regering van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais heeft onder meer voor Desso gekozen vanwege haar grote committment aan Cradle to Cradle en een nieuw innovatief product: het 'akoestische tapijt'. Dit tapijt, de SoundMaster(R), heeft een backing van 100% gerecyclede materialen en verbetert de akoestiek in ruimtes met 60 procent(1).

Expansie in Zuid-Amerika

Desso opende onlangs een verkoopkantoor in Brazilië en stelde een directeur aan. De organisatie richt zich in eerste instantie op de markten Brazilië, Chili, Colombia, Peru, Uruguay en Argentinië. Daarna moeten productiefaciliteiten volgen. Collot d'Escury: "Het is een eer om aan een project deel te nemen dat door één van de grootste architecten van deze tijd is ontworpen," aldus Collot d'Escury. "Een perfecte start van onze activiteiten op dit continent."

Over DESSO

Al meer dan 80 jaar toont DESSO zich een betrouwbare partner als producent van tapijt, met toepassingen in kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Duurzaamheid en creativiteit zijn belangrijke kernwaarden die tot uitdrukking komen in het ontwerp en de Cradle to Cradle-doelstellingen. Tot zijn klanten rekent DESSO onder andere de Rabobank, Procter and Gamble, KPN, KLM, Marriot Hotels en Virgin Atlantic. www.DESSO.com.

(1) Bij proeven volgens ISO-norm 354, uitgevoerd in samenwerking met het erkende Duitse testinstituut SWA

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.desso.com