Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 17-11-2009

Rijden met ontzegging

UTRECHT In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij autoreed met een ontzegging.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op het Zandpad. Via de meldkamer werd het kenteken gecontroleerd. Al snel bleek dat de 27-jarige bestuurder uit Spijkenisse een rijontzegging had. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor graffiti

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 november vier personen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Door getuigen werd omstreeks 00.15 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat vier personen op de Sophialaan bezig waren met spuitbussen op de muur te spuiten. Ter plaatse troffen agenten vier personen onder het viaduct bij de Isotopenlaan aan. De verdachten, vier jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Utrecht en Nieuwegein, werden aangehouden. De verf op de muur was nog nat en in een aantal rugzakken zaten nog diverse spuitbussen. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Vredenburgviaduct vond maandagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie een melding dat op het Vredenburgviaduct en aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 67-jarige man uit Utrecht aan. De man was gewond aan zijn been en moest mee naar het ziekenhuis. Tevens werd een 17-jarige fietser uit Utrecht lichtgewond aangetroffen. Uit diverse verklaringen bleek dat de bromfietser frontaal in aanrijding met de fietser was gekomen. De mogelijke reden was dat de fietser geen verlichting op zijn fiets had.

Auto inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Prinses Margrietstraat heeft de politie maandagavond een jongen aangehouden nadat hij door een eigenaar van een bus was gepakt voor een auto-inbraak.

Rond 18.25 uur kreeg de politie een melding dat een 35-jarige man een 14-jarige jongen had gepakt op de Prinses Margrietstraat. Ter plaatse troffen agenten de man en de jongen aan. Het bleek dat de jongen had ingebroken in de bedrijfsbus van de man. Hierbij had hij één van de ruiten van de bus ingeslagen. De man handelde direct en hield de 14-jarige inbreker aan. Een tweede verdachte wist uit handen van de man te blijven. De agenten hielden de jongen aan en namen hem voor verhoor mee naar het bureau.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Op de Biltsestraatweg heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

De politie kreeg omstreeks 16.45 uur een melding van een getuige die achter een man op en gesloten fiets aan zat. Agenten zagen de fietsendief op de Biltsestraatweg rijden. Hij reed op een bijna nieuwe damesfiets. De 24-jarige dief werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag op de Damstraat een man aangehouden omdat hij een parkeercontroleur had beledigd.

Een parkeercontroleur sprak omstreeks 13.55 uur op de Damstraat een 26-jarige automobilist uit Assen aan. De automobilist zou een bekeuring krijgen omdat hij geen kaartje had gekocht. Uit coulance stelde de parkeercontroleur de man nog in staat om alsnog een kaartje te kopen om een bekeuring te ontlopen. Hierop schold de man de controleur meerdere malen uit. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.