Gemeente Berkelland


Bruggen Muraltplein, Kristalmuseum en Washuisbrug worden in oude luister hersteld

De bruggen bij het Muraltplein en het Kristalmuseum en de Washuisbrug in Borculo worden in oude luister hersteld. Het worden weer ophaalbruggen. Daardoor is dit deel van de Berkel straks wederom bevaarbaar voor de Berkelzompen. Het bouwbord van het project `Beleef de Berkel' staat inmiddels in de buurt van de Muraltpleinbrug. Het kondigt de werkzaamheden aan van de drie bruggen. De voorbereidingen zijn in volle gang en vanaf januari 2010 begint de uitvoering. In december wordt een informatiemiddag/-avond gehouden, zodat direct betrokkenen en omwonenden goed geïnformeerd zijn over de werkzaamheden.

Op dit moment is Bouwbedrijf Salverda uit 't Harde de voorbereidingen aan het treffen. In de afgelopen maand september hebben nutsbedrijven, in aanloop naar het ophaalbaar maken van de Muraltpleinbrug, de gas- en stroomverbinding alvast onder de Berkel door aangebracht.

Begin 2010 beginnen de werkzaamheden aan de bruggen echt. De Washuisbrug, de Kristalmuseumbrug en de Muraltpleinbrug worden gelijktijdig aangepakt. Hopelijk is de Kristalmuseumbrug voor 1 maart klaar. De twee andere bruggen zullen voor 1 juli 2010 afgerond zijn. Exacte planning van de werkzaamheden en de stremmingen en omleidingen, die daarbij horen, zullen we later publiceren. Ook de datum van de informatiemiddag/avond voor direct betrokkenen en omwonenden laten we nog weten.

De werkzaamheden zijn mogelijk door een belangrijke financiële ondersteuning vanuit Europa en de provincie. De gezamenlijke bijdrage komt hierdoor op ongeveer 95% van de totale kosten.