Gemeente Zwolle

ondertekening met Agnieten College locatie CCC | Verkeersregelinstallatie aangepast | Bewustwording bij scholieren

Oversteek Nieuwe Veerallee in gebruik

Actie en fysieke maatregelen om Nieuwe Veerallee veiliger te maken voor verkeersdeelnemers

Oversteek Nieuwe Veerallee in gebruik

Met een publieksactie waarbij banners zijn onthuld is op 9 november de vernieuwde, veiliger oversteek in de Nieuwe Veerallee in Zwolle officieel in gebruik genomen. Na deze actie is bovendien een convenant ondertekend door het Agnietencollege (locatie CCC), het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) en de gemeente Zwolle: daarmee is vastgelegd dat verkeerseducatie blijvend onderdeel uit gaat maken van het onderwijsprogramma van het CCC.

Convenant ondertekening met Agnieten College locatie CCC

De verkeersactie in het Veeralleekwartier is met name gericht op scholieren. Onder de noemer `'t Licht Aan Jou' heeft verkeerswethouder Janco Cnossen, samen met een scholier en wijkbewoner, dinsdagochtend twee banners onthuld. Zichtbaar zijn in het verkeer is belangrijk bij het streven naar minder ongevallen. Onder meer ouders, buurtbewoners, scholen, de ROVO en de gemeente onderschrijven dat. Vandaar dat nu in een convenant is vastgelegd dat het Agnietencollege structureel aandacht gaat geven aan de verkeerseducatie. Op het Carolus Clusius College, het Lumeijn en de Parkschool - alle in de buurt van de Nieuwe Veerallee - wordt in de lessen aandacht besteed aan verkeersveiligheid. De leerlingen krijgen bovendien een reflecterende band voor om hun arm, zodat ze nog beter zichtbaar zijn dan alleen met hun fietsverlichting

Verkeersregelinstallatie aangepast

De gemeente neemt zelf maatregelen om de oversteek in de Nieuwe Veerallee, ter hoogte van de Koningin Wilhelminastraat, veiliger te maken. Het wegvlak was een van de onveilige locaties in de provincie, en kwam voor op de lijst van zogenoemde
verkeersongevallenconcentratiepunten van het ROVO. De gemeente heeft daarom de verkeersregelinstallatie aangepast en de opstelstroken verbeterd. De komende tijd worden bovendien nog verkeersdrempels aangebracht in de buurt van de verkeerslichten.

Bewustwording bij scholieren

De verwachting is dat zowel door de bewustwording bij de scholieren als door de fysieke maatregelen aan de weg het aantal ongevallen afneemt. Dat is ook een van de doelen van het Zwolse verkeersveiligheidsbeleid.

Bron: Wijkzaken
Datum van 16-11-2009 tot 15-02-2010