Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 17-11-2009

Jongen breekt voet, automobilist gezocht

WIJK BIJ DUURSTEDE Een voetganger werd op maandag 16 november enige tijd na een aanrijding onwel. Hij bleek zijn voet te hebben gebroken.

Rond 07.45 uur liep een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede over de Hordenweg. Omdat hij de bus in de richting van Utrecht wilde halen, rende hij de weg over. Daarbij zag hij een naderende auto over het hoofd. Daardoor werd hij aangereden, kwam op de voorzijde van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. De automobilist stapte uit en vroeg hoe het met het slachtoffer ging. Hij antwoordde dat het wel ging en liep vervolgens naar de bushalte, waar hij in bus 56 in de richting van Utrecht stapte.

In de bus kreeg hij steeds meer pijn in zijn been. Toen hij in Utrecht uit de bus stapte, viel hij door de pijn uit de bus. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat zijn voet was gebroken.

Voor de afhandeling van de aanrijding komt de politie graag in contact met de automobilist, die bij de aanrijding betrokken was. Het gaat om een man van rond de 40 jaar, stevig postuur, kalend en hij reed in een klein model rode auto. Ook aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Geslagen

VEENENDAAL- Op maandagavond werd een man geslagen door twee onbekende mannen.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Veenendaal over de J.P.C Leinweberstraat liep. Plotseling werd hij aangevallen door twee mannen en daarbij geslagen en geschopt. Na dit korte geweld verdwenen de mannen weer. De man liep een pijnlijk scheenbeen op en deed aangifte van mishandeling.

Botsing

RHENEN- Op maandagavond raakte een scooterrijdster gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 19.00 uur reed een 16-jarig meisje uit Elst over de Grebbeweg ter hoogte van de Tuinlaan. Ze zag kennelijk niet dat een auto voor haar stil stond en botste achterop de auto van een 43-jarige man uit Rhenen. Het meisje werd van de bromfiets afgeslingerd en kwam hard op het wegdek terecht. Gezien de ernst van het letsel kwam de traumahelikopter ter plaatse. Het meisje werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis.