Gemeente Oldenzaal


Kunst in het stadhuis

17 november 2009

Begin oktober zijn alle kunstwerken uit het gemeentelijk kunstbezit opgehaald, om de collectie terug te brengen tot een kerncollectie met representatief werk van kunstenaars uit de regio. De kerncollectie is waar nodig opnieuw ingelijst en een aantal werken is in restauratie.

Kerncollectie

De kern van de kunstcollectie bestaat uit kunstenaars die in Overrijssel werkzaam zijn of zijn geweest. Daarnaast zijn bij de selectie onder andere criteria gehanteerd op het gebied van conditie, plaatsbaarheid, context, doublure en relatie ten opzichte van de collectie. Het profiel van de verzameling is hierdoor veel scherper geworden: er zijn minder kunstenaars in de collectie vertegenwoordigd, maar vrijwel allemaal met meerdere kunstwerken. Verschillende kunstenaars hebben belangstelling getoond om hun werk, dat niet in de kerncollectie past, retour te nemen. Zie hier de lijst van af te stoten werken. Op vrijdag 20 november vindt de eerste ophaalmiddag plaats.

Nieuwe opstelling

Vanaf 23 november wordt het kunstbezit in een nieuwe opstelling in het stadhuis gepresenteerd. Om het profiel van de kerncollectie goed te laten zien, is de opstelling zoveel mogelijk gegroepeerd op kunstenaar. Als de inrichting volledig is afgerond, wordt de collectie via internet ontsloten. Via oldenzaal.nl houden we u op de hoogte.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Nanda Kokkeler, telefoon (0541) 58 84 04.