Gemeente Laren


Erepenning voor Sport- en Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht

Op 7 november aanstaande ontving Sport- en Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht de erepenning. Deze werd uitgereikt in de Klaas Bout Sporthal aan de Schapendrift 64 in Laren tijdens een gala dinershow ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Sport- en Gymnastiekvereniging.

Sport- en gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht geeft sinds 1909 aan met name de inwoners van Laren en Blaricum de gelegenheid om deel te nemen sport- en gymnastiekactiviteiten en vertegenwoordigt een vaste waarde in het Gooi. De vereniging richt zich op jeugd en senioren en biedt haar leden de mogelijkheid zowel recreatief als in wedstrijdverband bezig te zijn. Daarnaast heeft de vereniging - in tegenstelling tot andere turnvereniging in het Gooi - ook voor jongens die willen deelnemen aan turnwedstrijden een turnafdeling. Het competitieve beleid van de vereniging heeft geleid tot deelname twee turners aan de landelijke finale voor de jeugd.

Sport- en gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht kent een bloeiend verenigingsleven en bevordert hiermee de sociale cohesie. Het ledental is de laatste twee jaar met 30% gestegen. Gelet op de bijzondere, vrijwillige inzet van Sport- en Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht voor de Larense gemeenschap komt de vereniging in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning.