Rechtbank 's-Gravenhage

Hirsch Ballin opent symposium Het kind centraal

Den Haag, 17 november 2009 - Minister van Justitie dr. E.M.H. Hirsch Ballin opent vandaag om 14.00 uur in het Paleis van Justitie in Den Haag het symposium 'Het kind centraal'.

Het symposium wordt georganiseerd door de sector familie- en jeugdrecht `nieuwe stijl' van de rechtbank 's-Gravenhage. Deze sector zal vanaf 1 januari 2010 alle zaken behandelen waarbij jeugdigen betrokken zijn, zowel op het gebied van jeugdstrafrecht, als op het gebied van het jeugdbeschermingsrecht en het familierecht.

Tijdens het symposium presenteert de sector familie- en jeugdrecht bij monde van haar voorzitter, mr R.G. de Lange-Tegelaar, haar nieuwe werkwijze en gaat de sector met de genodigden in op de vraag op welke wijze(n) de belangen van het kind het beste kunnen worden gediend.

Aan het symposium wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, het Openbaar Ministerie en de advocatuur, leden van de rechterlijke macht en leerplichtambtenaren.

De volgende sprekers geven vanuit het perspectief van hun organisatie hun visie op het thema 'Het kind centraal':


- mevrouw drs M.L. van Kleef, algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming

- dr A.F.M. Brenninkmeijer, Nationale ombudsman
- mevrouw drs M. Groenberg, algemeen directeur Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland

- mevrouw mr H.W. Samson-Geerlings, procureur-generaal, portefeuillehouder jeugd

- mr E.J.P. Nolet, advocaat te 's-Gravenhage

Het symposium wordt afgesloten met een paneldebat tussen de genodigden en de sprekers.

Informatie
Voor informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank 's-Gravenhage, tel. 070 381 1943.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 17 november 2009