Gemeente Laren


Erepenning voor E.J.M. Noij

Op 1 november aanstaande ontvangt de heer E.J.M. Noij, voorzitter van de drum- en showband MCC de erepenning. Deze wordt uitgereikt in Singer Laren tijdens het jaarlijks concert van MCC, dat om 20.00 uur begint. De heer Noij ontvangt de erepenning op het moment dat hij zijn functie als voorzitter neerlegt. Hij blijft wel andere vrijwilligerswerkzaamheden verrichten bij MCC.

De heer Noij is vanaf 1988 voorzitter van drum- en showband MCC. Hij begon zijn functie in een moeilijke periode waarin het aantal leden drastisch afnam. Hij zorgde voor aanwas van nieuwe leden. De heer Noij wist altijd wel iets te bedenken waardoor andere mensen weer inspiratie kregen om het anders aan te pakken of iets nieuws te proberen. Zijn aandacht was ook op de jeugd gericht. Hierop werd nooit bezuinigd. In het jaar dat MCC 60 jaar bestond, heeft "Jong MCC" dan ook een werkweekend cadeau gekregen. De heer Noij ging mee om te helpen, maar hij ging vooral mee om te kijken of dit weekend een vervolg moest krijgen.

Vanaf toen gaat "Jong MCC" jaarlijks op werkweekend. De jeugd kijkt hier altijd naar uit en de verhalen worden vol enthousiasme doorverteld.

In 2006 bestond MCC 75 jaar. Dit werd op grootse wijze gevierd. Uit de festiviteiten is een fanclub en een oud-ledenband ontstaan. MCC heeft aan de inwoners van Laren kunnen laten zien dat de vereniging weer op volle sterkte is. Door de heer Noij heeft de vereniging haar bestaansrecht weer kunnen bewijzen. MCC is niet verloren gegaan voor Laren en is in volle glorie terug. MCC zet zich in voor het dorp en is een visitekaartje voor Laren op evenementen in binnen- en buitenland. Het is een vereniging waar veel inwoners van Laren lid van zijn of lid van zijn geweest. De inwoners van Laren hebben verbondenheid met MCC. Gelet op de bijzondere, vrijwillige inzet van de heer Noij voor de Larense gemeenschap komt hij in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning.

Informatie over dit persbericht: Gert-Jan van Baal, tel: 035 - 7513 316, 06 - 55 77 85 26.