Gemeente Lopik

Inburgeren: meedoen in Lopik!

Met de campagne `Meedoen in Lopik!' besteedt de gemeente Lopik extra aandacht aan vrijwillige inburgering. Vrijwillige inburgering is voor Europeanen en genaturaliseerde Nederlanders die vaak al langer in Nederland zijn en behoefte hebben aan het verbeteren van hun Nederlands. En die méér willen meedoen in de samenleving. Deelname is gratis.

Een praatje maken met de buren, werk vinden, naar de dokter gaan, een studie volgen ... het is allemaal gemakkelijker als inwoners goed Nederlands spreken en zijn ingeburgerd. Met de campagne `Meedoen in Lopik!' besteedt de gemeente extra aandacht aan vrijwillige inburgering. Inburgeren staat in de gemeente Lopik voor meedoen. Inwoners krijgen de kans om via een gratis inburgeringsprogramma mee te doen, mee te werken en mee te praten in de samenleving. Dit kan alleen als de samenleving daar ook aan meewerkt! Daarom richt de campagne zich op alle inwoners van de gemeente Lopik.

De inburgeringsprogramma's richten zich naast het verbeteren van de Nederlandse taal ook op het vinden van werk, doorstroom naar opleidingen, opvoedingsondersteuning en kennis van de samenleving. Vrijwillige inburgering is voor Europeanen en genaturaliseerde Nederlanders die vaak al langer in Nederland zijn en behoefte hebben aan het verbeteren van hun Nederlands. En die méér willen meedoen in de samenleving.

Inwoners kunnen zich aanmelden als zij:


· ouder dan 15 jaar en jonger dan 66 jaar zijn;


· een Nederlands of Europees paspoort hebben;


· ingeschreven staan bij de gemeente Lopik;


· niet voldoende Nederlands spreken, lezen, schrijven of verstaan;


· niet genoeg weten over de Nederlandse samenleving;


· een gratis inburgeringsprogramma via de gemeente Lopik willen volgen!

Samenwerking met gemeente Nieuwegein

De gemeente Lopik werkt samen met de gemeente Nieuwegein aan inburgering.

Meer informatie over inburgeren is daarom te vinden op www.nieuwegein.nl/inburgeren. Voor meer informatie over vrijwillige inburgering en aanmelding van vrijwillige inburgeraars kan contact worden opgenomen met het wervingsteam vrijwillige inburgering Lopik en Nieuwegein:

* Anita van Griethuysen, tel. 030 607 1925, e-mail: a.vangriethuysen@nieuwegein.nl

* Vivien Coulier, tel. 030 607 1945, e-mail: v.coulier@nieuwegein.nl