Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


17 nov 2009

Nieuwe Veiligheidshuizen geopend

Nadat minister Hirsch Ballin op 11 november het Veiligheidshuis in Arnhem opende is op 16 november het Veiligheidshuis in Kennemerland geopend door staatssecretaris Albayrak.

Veiligheidshuis Arnhem
Het Arnhemse Veiligheidshuis richt zich vooral op risicojeugd, veelplegers, de aanpak van huiselijk geweld en de nazorg voor ex-gedetineerden. In het Veiligheidshuis werken een groot aantal partijen (gemeente, politie, Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering, Halt, maatschappelijk werk, GGD/GGZ, bureau Jeugdzorg) samen om de veiligheid in de stad te vergroten.

Veiligheidshuis Kennemerland
Ook het Veiligheidshuis Kennemerland heeft specifieke doelgroepen en thema's gedefinieerd. Bij de jeugd richt het Veiligheidshuis zich op veelplegers, risicojongeren en de nazorg van delinquenten. Bij volwassenen gaat de aandacht vooral uit naar zeer actieve veelplegers en nazorg van ex-gedetineerde veelplegers en huiselijk geweld.

De volgende kernpartners zijn vertegenwoordigd in het Veiligheidshuis Kennemerland: gemeenten, de politie Kennemerland, het Openbaar Ministerie, Bureau Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming, Reclasseringsorganisaties (Reclassering Nederland, Leger des Heils), Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en Stichting Halt.

Landelijk dekkend netwerk
In Nederland wordt in 2009 een landelijk dekkend netwerk van meer dan veertig veiligheidshuizen gerealiseerd.