Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 17-11-2009

Verdacht persoon

ZEIST- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij mogelijk had willen inbreken.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een persoon zich verdacht ophield bij woningen en een geparkeerde auto aan de Oude Arnhemseweg. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in de omgeving een 23-jarige man uit Ede aan. De man schrok van de agenten, was bezweet en had een vaag verhaal. Ook had hij inbrekerswerktuig bij zich. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Overval

HUIS TER HEIDE Een zorginstelling aan de Amersfoortseweg is maandag 16 november overvallen. Omstreeks 07.35 uur drongen twee overvallers via een raam één van de gebouwen van de zorginstelling binnen. Ze joegen het aanwezige personeel weg en waren uit op geld. Dat kregen ze niet. Wel namen de overvallers een tas van één van de medewerkers mee. Daarna vluchtten ze rennend weg naar een bosperceel en vluchtten ze daar verder op een scooter in de richting van Soesterberg.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht, op tel: 0900-8844. Anoniem kunt u tips doorgeven via M: 0800-7000.