Scania


maandag 16 november 2009 9:57

Scaniaâs nieuwe R-serie International Truck of the Year 2010

Breda, 16 november 2009 - Scaniaâs nieuwe R-serie is verkozen tot International Truck of the Year 2010, de meest prestigieuze prijs in de Europese truckindustrie.
Vergroot foto

De jury is met name lovend over het aerodynamische design van de R-serie, het operationele rendement en het unieke Scania Driver Support systeem dat de chauffeur ondersteund naar een zo veilig en efficiënt mogelijke rijstijl.

âContinu verbeteren is één van Scaniaâs strategische hoekstenen. Dit is ook naadloos verweven in de productontwikkeling. Het feit dat de nieuwe R-serie is verkozen tot International Truck of the Year bevestigt het succes van onze ambitie dat iedere innovatie van Scania bijdraagt aan een grotere productiviteit, lagere operationele kosten en hoger chauffeurscomfort,â zegt Scaniaâs President en CEO Leif Ãstling.

âDe verklaring van de jury sluit aan bij de positieve reacties die we nu van onze klanten krijgen. De timing van de nieuwe R-serie is perfect,â concludeert dhr Ãstling.

Juryvoorzitter Gianenrico Griffini becommentarieert âdat gedurende deze zeer uitdagende periode voor de gehele automotive industrie, en speciaal voor de Europese producenten van bedrijfsvoertuigen, Scania een âstate-of-the-artâ truck heeft ontwikkeld die nieuwe standaarden zet in termen van brandstofverbruik, rijgemak en totale effiency.â

De International Truck of the Year 2010 prijs wordt Scania uitgereikt in december dit jaar. De prijs wordt uitgereikt aan het truckmodel dat in de afgelopen 12 maanden de sterkste bijdrage heeft geleverd om het wegvervoer meer efficiënt te maken. De verklaring van de jury, die bestaat uit vooraanstaande vakjournalisten uit 22 Europese landen, omvat het volgende:

âVoortbouwend op het succes van het vorige programma â verkozen tot Truck of the Year in 2005 â maakte de nieuwe R-serie diepe indruk op de jury, niet in de laatste plaats vanwege de voortdurende evolutie.â

âMet name de laatste verbeteringen omvatten een meer aerodynamisch vormgegeven cabineprofiel dat niet alleen het brandstofverbruik verlaagt, maar die ook de luchtstroom door het motorcompartiment verbeterd. Hierdoor wordt de motor extra gekoeld â met name belangrijk voor de komende nieuwe generatie lage-emissie âEuro 6â dieselmotoren. Scaniaâs verbeterde Opticruise automatische schakelsysteem, geïntroduceerd op de nieuwe R-serie, werd ook zeer gewaardeerd vanwege de snellere, meer soepele en meer intelligente schakelstrategie.â

âDe ITOY jury prees verder het nieuwe Driver Support systeem van de Zweedse producent (ontwikkeld voor de nieuwe R Serie) die door de meerderheid van de jury als een innovatief leerinstrument werd gezien dat de capaciteit had in een continue en pro-actieve interactie met de chauffeur het rijgedrag en het brandstofverbruik te beoordelen aan de hand van een simpele doch effectieve beoordeling middels âsterrenâ. Deze sporen de chauffeur aan het maximale uit zichzelf te halen. âLast but not leastâ maakte de nieuwe R-Serie veel indruk met het nieuwe interieur waaronder een nieuwe dashboard, hoog comfortniveau en een aansprekende ergonomie.â

Bezoek de introductiesite van de nieuwe Scania R-serie!

Ontdek elk aspect van de nieuwe Scania R-serie, maak kennis met de ontwerpers en maak uw eigen R-serie-video â met uzelf in de hoofdrol!
* Ga direct naar de introductiesite van de nieuwe R-serie!