Deelgemeente Oud-West Amsterdam


laagste inkomens

---

Gratis Voorschool voor laagste inkomens

17 november 2009
Het Dagelijks Bestuur van Oud-West heeft besloten dat ouders met de laagste inkomens niet behoeven te betalen voor de Voorschool van hun kinderen. Het gaat hier om een wens van de Deelraad.

Portefeuillehouder Educatie en Jeugd Yvonne Lammers wil dat alle kinderen
in Oud-West naar de Voorschool kunnen gaan. In een Voorschool wordt gewerkt met leuke educatieve programma's en is er volop aandacht voor taal en spelen. Op een speelse wijze leren kinderen van en met elkaar. Kortom: voor alle jonge Amsterdammers een slimme start voorafgaand aan het basisonderwijs.

Inkomensafhankelijke bijdrage

Ouders betalen in ons stadsdeel voor de Voorschool een inkomensafhankelijke bijdrage. Maar voor ouders met een laag inkomen is de bijdrage voor de Voorschool niet altijd op te brengen. Daarom heeft het Dagelijks Bestuur besloten om per 1 oktober de Voorschool gratis te maken voor deze ouders. Naar verwachting gaat het om 45 ouders.

Ouders die meer willen weten of in aanmerking willen komen voor de gratis
Voorschool, kunnen contact opnemen met Combiwel. Combiwel is de welzijnsorganisatie die in Oud-West de Voorscholen beheert. Combiwel is bereikbaar op werkdagen via telefoon 020 575 4700. Kijk ook op www.combiwel.nl of www.oudwest.amsterdam.nl voor een overzicht van de Voorscholen in Oud-West.

Zie ook

Voorscholen en peuterspeelzaal
Jeugd en Onderwijs
Combiwel

---