Politie Groningen

Dinsdag 17 november 2009

Provincie Groningen, 17-11-2009

Groningen: politie zoekt getuigen ongeval

Een 28-jarige vrouw uit Groningen is afgelopen vrijdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op het Damsterdiep in Groningen. De bestuurster van een fiets werd op het fietspad aangereden door een nog onbekende scooterbestuurder. Daarbij liep zij letsel aan hoofd, hand, knie, bovenbeen en enkel op. De vrouw is thuis. Het ongeval vond plaats op 13 november rond 09:00. De scooter was niet voorzien van een kenteken. De bestuurder reed na de aanrijding door en heeft geen gegevens achtergelaten. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: voortvluchtige man in de kraag gevat

Een 25-jarige voortvluchtige man is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangetroffen op de Van Tijenstraat in Groningen. Oplettende agenten troffen de man, die zich op 9 oktober 2009 uit de PI in Veenhuizen onttrok uit detentie, op straat aan. Een tweede man, die zich samen met de 25-jarige tevens aan gevangenschap had onttrokken, werd al eerder weer opgepakt. Sinds de ontsnapping was de politie actief op zoek naar de 25-jarige.

Groningen: snorfietser gewond bij ongeval

Een 48-jarige vrouw uit Paterswolde is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op het Gedempte Kattendiep in Groningen. De bestuurster van een snorfietser moest op de kruising met de Steentilstraat remmen voor een bestuurder van een bestelbus. De laatstgenoemde kwam van rechts. Doordat het wegdek nat was kwam de vrouw tijdens het remmen met de snorfiets ten val. Zij liep daarbij een hoofdwond op en werd overgebracht door een ambulance naar het ziekenhuis. Van een botsing met de bestelbus was geen sprake. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 36-jarige man uit Groningen is maandagmiddag in een winkel aan de Herestraat in Groningen aangehouden. De dief had in de winkel twee doosjes parfum in zijn jas gestopt en had deze bij de kassa niet afgerekend. De man werd door medewerkers van de winkel betrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man met ontzegging bekeurd

Een 51-jarige man uit Groningen is maandagavond door agenten bekeurd in het winkelcentrum in Selwerd. De bestuurder van een bromfiets reed door het winkelcentrum, wat niet toegestaan is. De man bleek ook een rijontzegging te hebben. Ook daar kreeg hij een boete voor.

Groningen: politie houdt alcomobilist aan

De politie heeft maandagavond een 20-jarige automobilist uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. In de Nieuwstad viel de man op doordat hij met zijn auto slingerde en met een hoge snelheid door de bocht slipte. Na een blaastest bleek de man te hebben gedronken. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hij bleek 0,7 promille in zijn bloed te hebben, net te weinig om het rijbewijs van de beginnende automobilist in te vorderen.

Groningen: politie houdt man aan zonder identiteitsbewijs

De politie heeft maandagavond een man aangehouden, die een student zou hebben geschopt. Na een melding troffen de agenten de man aan in de Poelestraat. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had en zich ook niet op een andere manier kon legitimeren, heeft de politie hem meegenomen naar het bureau.

Groningen: politie neemt auto in beslag

De politie heeft dinsdagmorgen een auto in beslag genomen, nadat een 31-jarige man uit Groningen man een politiewagen was ontvlucht. De man was eerder die nacht staande gehouden omdat hij nog een boete open had staan voor een verlopen APK. Omdat hij die niet kon betalen, nam de politie hem mee naar het bureau om de boete aldaar te voldoen. De man wist de deur van de politieauto echter via een open raampje te openen en ging er vandoor. De politie heeft zijn auto laten afslepen.

Musselkanaal: politie rolt hennepplantage op

Naar aanleiding van een tip trof de politie maandagmorgen in een schuur bij een woning aan de Schoolstraat een hennepplantage aan. De plantage bevond zich op de begane grond en de eerste verdieping van de schuur. Agenten namen 214 oogstrijpe hennepplanten en de bijbehorende apparatuur in beslag. Er was ook net geoogst. De goederen zijn gelijk vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal verkregen. De bewoner erkende dat hij een kwekerij had opgezet en komt vandaag aan het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op.

Niekerk: losgeraakt paard betrokken bij ongeval

Op de Fanerweg is maandagavond een paard losgeraakt en tegen een langsrijdende auto gelopen. Het paard stond in een stal aan genoemde weg, schrok door nog onbekende oorzaak en trok vervolgens het halster kapot. Het paard sloeg op de vlucht, liep de weg op en werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Aduard. Het paard raakte daarbij dusdanig gewond dat het dier door een dierenarts uit zijn lijden moest worden verlost. De auto moest vanwege de schade worden weggesleept. De politie heeft van het ongeval een registratie opgemaakt.

Bedum: man met scootmobiel te water

Een 40-jarige man uit Bedum is maandagmiddag met zijn scootmobiel op de Lageweg te water geraakt. De bestuurder werd tijdens het rijden onwel en reed daardoor het water in. Hij kon op eigen kracht niet uit het water komen en werd na hulpgeroep door omstanders uit zijn benaderde positie bevrijd. De 40-jarige is met
onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Tolbert: inbraak bedrijf

Bij een bedrijf aan De Holm in Tolbert is tussen zaterdagmiddag 17:30 uur en maandagmorgen 08:45 uur ingebroken in een bedrijf. De dader(s) is/zijn via braak het pand binnen gegaan. Er is een geldbedrag van meer van tweeduizend euro weg. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: inbraak in café

Bij een kroeg aan de Landstraat in Delfzijl is tussen maandagmorgen 04:00 uur en 11:15 uur ingebroken. De dader(s) is/zijn via de achterzijde met behulp van braak het pand binnen gegaan en nam(en) een geldbedrag van meer dan duizend euro weg. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: politie onderzoekt brandstichting kledingcontainer

Maandagavond is een kledingcontainer naast een supermarkt aan de Jachtlaan in Winschoten in brand gestoken. Even daarvoor had een medewerker van de supermarkt een groepje jongens voor de winkel vuurwerk zien afsteken en in de richting van de container zien lopen. De politie onderzoekt de zaak.

Hoogezand: politie onderzoekt diefstal laptops

Bij een inbraak in een computerwinkel aan de Sluiskade in Hoogezand zijn maandagnacht een aantal laptops weggenomen. Buurbewoners hadden de politie gebeld dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Sluiskade. Ook konden ze een signalement van de inbreker geven, die inmiddels richting de Spoorstraat was gefietst. De politie zocht direct de omgeving af, maar troffen de man echter niet meer aan. In de winkel aangekomen, bleken een winkelruit en een vitrinekast te zijn ingeslagen met een putdeksel. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar braaksporen. Ook zijn camerabeelden veilig gesteld. De winkeleigenaar doet aangifte. De politie onderzoek de zaak verder.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.
* Groningen, Beneluxweg: 2 overtredingen, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
* Bedum, Groningerweg: 1 overtreding, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.