Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 november 2009

Winkeldievegge aangehouden

Enschede

Een 42-jarige vrouw uit Enschede werd maandag 16 november aangehouden, omdat zij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal van diverse goederen.

Maandagochtend 16 november omstreeks 10.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een vrouw diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd door het personeel aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De 42-jarige Enschedese bleek een veelpleegster te zijn en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (200953382)

Dronken fietser rijdt tegen bus Enschede
Een 48-jarige Enschedeër kon zijn roes uitslapen op het politiebureau nadat hij maandag 16 november omstreeks 20.30 uur onder invloed van alcohol tegen een bus was gefietst. De buschauffeur schakelde direct de politie in. De man werd aangehouden voor openbaar dronkenschap. Op het politiebureau bleek dat de man nog enkele dagen gevangenschap open had staan. (2009053681)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Enschede
Een 73-jarige man uit Enschede deed maandagmiddag 16 november een vervelende ontdekking. Toen de man na het sporten, omstreeks 15.15 uur, naar zijn auto wilde lopen, bleek deze te zijn gestolen. De sleutels zijn tijdens het sporten uit de kleedkamer gestolen. De 73-jarige had omstreeks 12.30 uur zijn auto voor het sportcomplex aan de Reulver geparkeerd. Het betreft een zwarte Nissan Primera met het kenteken TZ-GG-04.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de auto. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009053584)

Met ruim 1,91 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 43-jarige automobilist uit Almelo raakte dinsdag 17 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdag 17 november omstreeks 01.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Plompstraat in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,91 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009053734)

Medewerker steelt tijdens dienstbetrekking Enter
Een 15-jarige jongen uit Almelo werd maandag 16 november aangehouden, omdat hij tijdens dienstbetrekking geld had gestolen van een collega.

Maandag 16 november omstreeks 10.00 uur werd een 15-jarige medewerker van een bedrijf in Enter betrapt tijdens het stelen van geld van een collega. De politie werd ingeschakeld. De 15-jarige jongen uit Almelo werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009053414)

Winkeldievegge aangehouden
Enschede
Een 25-jarige vrouw uit Delft werd maandag 16 november aangehouden, omdat zij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal van diverse goederen.

Maandag 16 november omstreeks 13.45 zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een vrouw diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Op het politiebureau gaf de vrouw diverse valse namen op. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009053540)

Twee gewonden na aanrijding
Almelo
Een 18-jarige fietser en een 53-jarige motorrijder raakten maandag 16 november gewond tijdens een aanrijding op de Plesmanweg in Almelo.

Maandagmorgen 16 november omstreeks 07.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Plesmanweg in Almelo. Een 53-jarige motorrijder uit Almelo reed op de Kolthofsingel en sloeg linksaf de Plesmanweg op. Daar haalde hij een voor hem rijdende automobilist in. Voor de auto reed een 18-jarige fietser uit Raalte die op dat moment links de straat over wilde steken om zijn weg te vervolgen op het fietspad. De fietser en de motorrijder merkten elkaar te laat op waarna een aanrijding ontstond. Zowel de 53-jarige motorrijder als de 18-jarige fietser raakten gewond en werden met onbekend letstel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009053316)

Automobiliste veroorzaakt grote ravage na aanrijding Enschede
Een 19-jarige automobiliste uit Hengelo heeft op maandag 16 november een aanrijding veroorzaakt op de Laaressingel in Enschede.

Maandagavond 16 november omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Laaressingel in Enschede. Een 19-jarige automobiliste uit Hengelo verloor, op de Laaressingel in Enschede, om nog onduidelijke reden de controle over haar voertuig en botste tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto schoof vervolgens door tegen twee andere geparkeerde auto's. Een van deze auto's kwam tot stilstand tegen een gevel van een pand aan de Laaressingel. De auto van de 19-jarige kwam tot stilstand tegen een paal waarna de paal door een etalageruit van een pand vloog. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente gaat de toedracht van de het ongeval onderzoeken. (2009053711)

Automobilist gewond na aanrijding Enter
Een 61-jarige automobilist uit Almelo raakte dinsdagmorgen 17 november zwaar gewond tijdens een éénzijdige aanrijding op de A1 ter hoogte van Enter.

Dinsdagmorgen 17 november omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de A1 ter hoogte van Enter. Bleek dat een 61-jarige automobilist uit Almelo om onduidelijke reden van de weg was geraakte en in een naast gelegen sloot tot stilstand was gekomen. De man is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het mee rijdende hondje van de automobilist moest, gezien de verwondingen, door een dierenarts worden laten ingeslapen. Mogelijk dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. (2009053751)

Twee mannen aangehouden na inbraak Enschede
Een 26 en 38 jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden dinsdagmorgen 17 november omstreeks 02.00 uur aangehouden. De politie kreeg een inbraakmelding bij een pand aan de Anemoonstraat in Enschede. Tijdens het aanrijden passeerde een auto met hoge snelheid de politieauto. De auto werd door de politie tot stoppen gedwongen. Daar troffen de agenten twee mannen aan die verdacht worden van de inbraak. Een aantal gestolen spullen werd aangetroffen in de buurt. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2009053741)