Project Gemeente Westland

Westlandse leden R

Koninklijke Onderscheiding voor Westlandse leden Residentie Revue Gezelschap

Publicatiedatum: 17-11-2009

Afgelopen zaterdag, 20 november, heeft burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan twee inwoners van deze gemeente. Zo viel mevrouw M.C. (Riet) van Croonenburg-de Haan (Monster) en de heer J.A. (Jan) de Wilde (Monster) de eer ten deel te worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij maken beiden deel uit van het Residentie Revue Gezelschap te Den Haag.

Het Residentie Revue Gezelschap (RRG) bestaat deze maand 50 jaar. Het RRG speelt gemiddeld zo'n drie keer per maand revuevoorstellingen in de zorgcentra, voor zieken en gehandicapten en voor verenigingen als het Rode Kruis en De Zonnebloem in de regio Den Haag/Rotterdam. De lintjesregen - naast de genoemde gedecoreerden werden er nog drie vrijwilligers van het RRG koninklijke onderscheiden - daalde op de revue-vrijwilligers neer tijdens de jubileumvoorstellingen die het gezelschap het afgelopen weekeinde speelde in de nieuwe Kerk aan het Spui te Den Haag.

De vijf gedecoreerde vrijwilligers, waaronder twee uit Monster, zetten zich allen al dertig tot veertig jaar in voor het Revue Gezelschap en vervullen diverse (bestuurlijke) taken. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het management, het penningmeester- en secretarisschap, het onderhoud van kostuums, het bespelen van instrumenten als drums of piano en het vervullen van de rol van orkestleider. Ook de redactie van het maandblad, de contacten met sponsoren en de instellingen waar wordt opgetreden, behoren tot de vele taken die de decorandi al zoveel jaar uitvoeren.

Foto Persburo Jos van Leeuwen
Revuester André van Duin was als speciale gast aanwezig bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen aan de RRG-vrijwilligers door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag (geheel links). Riet van Croonenburg en Jan de Wilde, beiden uit Monster, waren twee van de vijf decorandi.