Hoogheemraadschap Delfland
* Delfland bemonstert waterbodem

Delfland bemonstert waterbodem

In november en december bemonstert het Hoogheemraadschap van Delfland de bagger in sloten en vaarten. Het bemonsteren is nodig om de kwaliteit van de bagger te bepalen.

Delfland bemonstert waterbodem Door te baggeren zorgt Delfland dat sloten en vaarten diep genoeg zijn, dat het water goed blijft doorstromen en dat het dieren- en plantenleven rond het water in evenwicht is. Elk jaar baggert Delfland een deel van het gebied. Voorafgaand hieraan wordt onderzocht of baggeren nodig is en hoe vuil de bagger is. De kwaliteit van de bagger bepaalt op welke wijze de sloot moet worden schoongemaakt en waar de bagger naartoe gaat. De bemonstering wordt in opdracht van Delfland uitgevoerd door medewerkers van Ingenieursbureau Mol, VanderHelm Milieubeheer en BMA Milieu.

Delfland verzoekt eigenaren van percelen aan het water aan deze bemonsteringen mee te werken. Dit kan door de medewerkers van de bemonsteringsbureaus toe te laten tot uw grond. Delfland informeert onderhoudsplichtigen per brief als de resultaten van de bemonstering aanleiding geven tot het verwijderen van bagger.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Keers, telefoonnummer (015) 260 83 58, of mevrouw L. van den Aker, telefoonnummer (070) 449 36 38.