Terre des Hommes 'het goede doel van het jaar'

17/11/2009 12:13

Stichting Terre des Hommes Nederland

Terre des Hommes is de winnaar van de tweede editie van de ANBO/MAX Goede Doelen Prijs. Met 43% van de stemmen won de kinderhulporganisatie van negen andere genomineerde doelen. Deze tien goede doelen waren geselecteerd uit de ruim 16.000 goede doelen in Nederland.

Terre des Hommes mag zich nu een jaar lang 'Het Goede Doel van het Jaar' noemen. Daarnaast krijgt de organisatie gratis zendtijd op televisie en radio om haar werk tegen kinderuitbuiting in ontwikkelingslanden toe te lichten. Patrick Krens, hoofd Marketing & Communicatie van Terre des Hommes: 'Wij zien de titel als een beloning voor jarenlang hard werken. We zijn enorm blij met de waardering die het Nederlandse publiek heeft voor het werk dat wij doen voor kansarme kinderen wereldwijd'.

De ANBO/MAX Goede Doelen Prijs is een gezamenlijk initiatief van ouderenbond ANBO en publieke omroep Max. Van 1 juni tot 13 november konden Nederlanders hun stem uitbrengen. In totaal zijn bijna 20.000 stemmen uitgebracht, van wie bijna de helft op Terre des Hommes.

Terre des Hommes stopt uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Met ruim driehonderd projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en microkrediet maakt de organisatie kansarme kinderen weer kansrijk.