Gemeente Wassenaar

Wassenaarse mantelzorgers creatief aan de slag

10 November wordt landelijk de Dag van de Mantelzorg gevierd. Op en rondom deze dag worden jaarlijks in het hele land activiteiten georganiseerd om mensen, die voor een ander zorgen, in het zonnetje te zetten.

In Wassenaar werden er door Stichting Rondom Mantelzorg interessante activiteiten georganiseerd. Via `speeddaten' konden mantelzorgers korte gesprekken met professionele organisaties aangaan. Het blijkt voor mensen die voor een ander zorgen lastig om in contact te komen met organisaties, familieleden en buren en hen om hulp te vragen. Via het `speeddaten' wilde de stichting de drempel voor mantelzorgers verlagen om in contact te komen met professionele organisaties en kijken of zij iets voor hen zouden kunnen betekenen. De SWOW, WMO loket Infomaat, Florence dagverzorging/casemanager en de voorzitter van het Alzheimer Café Wassenaar Michiel den Oudsten, presenteerden zich aan kleine groepjes waarbij er ook voldoende gelegenheid was voor het stellen van vragen.

Uiteraard was er ook tijd voor ontspanning. Onder leiding van leden van de vereniging van amateur beeldende kunstenaars `ARS et studium' konden mantelzorgers creatief aan de slag met het maken van een schilderij. Ook werd er een gezamenlijk kunstwerk gemaakt die later op de middag werd aangeboden aan wethouder de heer van der Locht. De wethouder nam het kunstwerk graag in ontvangst. `Dit schilderij komt in mijn werkkamer te hangen', gaf hij aan. De middag bestond ook het volgen van een zangworkshop, die gegeven werd door Lucia Danckaarts. Via interessante oefeningen werden de stembanden getest en kon iedereen zijn stem eens even laten horen. Genodigde mevrouw den Hartog, CDA raadslid, nam gedurende de middag de gelegenheid om aan alle aanwezige mantelzorgers en vrijwilligers mandjes bloembollen aan te bieden, welke door firma Overdevest werden aangeboden.

Wethouder de heer van der Locht overhandigde ook dit jaar het beeldje `Mantelzorg Meesterwerk' uit. Het beeldje wordt jaarlijks uitgereikt aan een van de aanwezige mantelzorgers maar staat symbool voor de erkenning en waardering voor álle mantelzorgers. Mantelzorger de heer Meijer nam dit jaar het beeldje in ontvangst. Hij was erg ontroerd door dit gebaar. Op zijn beurt droeg hij het meesterwerk op aan een mantelzorger uit Zoetermeer. Hij sprak vol lof en waardering uit voor deze jonge mantelzorger, die hij via een cursus van Stichting Rondom Mantelzorg heeft leren kennen. Alle aanwezigen hadden van de middag genoten. En dat was uiteraard ook het doel van Stichting Rondom Mantelzorg.

Meer weten over de diensten die Stichting Rondom Mantelzorg levert voor mensen die voor een ander zorgen? Neem dan contact op via 070 - 754 36 78 of info@rondommantelzorg.nl of neem een kijkje op onze website www.rondommantelzorg.nl

Wassenaarse mantelzorgers creatief aan de slag Gemeente Wassenaar Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl