Ingezonden persbericht


Persbericht

Pegasystems realiseert recordomzet van 64,8 miljoen dollar en nettowinst van 6 miljoen dollar voor het derde kwartaal van 2009 Amsterdam, 17 november 2009 - Pegasystems (NASDAQ: PEGA), marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM) software, heeft de financiële resultaten bekend gemaakt voor het derde kwartaal en de eerste negen maanden van 2009. De totaalomzet voor het derde kwartaal van 2009 is 23% gestegen naar 64,8 miljoen dollar, vergeleken met het derde kwartaal in 2008. De nettowinst voor het derde kwartaal van 2009 komt uit op 6 miljoen dollar, vergeleken met 2,4 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2008.

De totaalomzet in de eerste negen maanden van 2009 is gestegen met 25% maar 191,1 miljoen dollar en de nettowinst is gestegen naar 25,9 miljoen dollar, vergeleken met 8,1 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Gedurende de eerste negen maanden van 2009 genereerde Pegasystems 198,4 miljoen dollar in contanten en kortlopende activa vanaf 30 september 2009.

Onderstaande tabel toont een deel van de financiële gegevens voor het derde kwartaal en de eerste negen maanden van 2009 en 2008:

Vooruitzichten
"Onze 60% groei van licentie-inkomsten voor de eerste negen maanden van 2009 was het gevolg van de snelle voordelen die onze klanten behalen met het automatiseren van klantwerving, service, case management en processen op het gebied van customer experience", aldus Alan Trefler, Chairman en CEO van Pegasystems. "Onze voortdurende investering in Build for Change® technologie en sectorgerelateerde frameworks blijven mogelijkheden toevoegen die voor klanten al binnen enkele maanden pragmatische voordeel opleveren, een pluspunt in het economisch klimaat van vandaag."

"Uit feedback van klanten weten we dat Pega's unieke mogelijkheid om rechtstreeks zakelijke doelstellingen vast te leggen in onze software zeer efficiënte samenwerking mogelijk maakt tussen business en IT. Het resultaat hiervan is uitzonderlijke kwaliteit, snelle projectimplementaties en continue verbetering van bedrijfsprocessen. We zien de investeringen en de toewijding van onze alliantiepartners toenemen, in de vorm van groeiende competence centers waarmee invulling wordt gegeven aan de groeiende marktpenetratie van onze Build for Change ®-technologie in zowel nieuwe als traditionele markten", besluit Alan Trefler.

Craig Dynes, CFO van Pegasystems voegt hieraan toe: "Ondanks de economische omstandigheden, is het aantal licentieovereenkomsten en geprognosticeerde deals toegenomen. Dit is het negende kwartaal op rij dat we qua kwartaalomzet een nieuw record hebben gehaald. We verwachten in 2010 een nieuwe mijlpaal te realiseren met een omzet van meer dan 300 miljoen dollar. Dit is een voorlopige raming die we zullen verfijnen wanneer we in staat om de zakelijke omstandigheden aan het eind van 2009 te evalueren."

Pegasystems, Regus WTC, Zuidplein 36, 1077 XV in AMSTERDAM - Telefoon: 020 7997941

Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA), leider in Business Process Management, levert software waarmee 's werelds meest geavanceerde organisaties hun omzetgroei, productiviteit en flexibiliteit kunnen optimaliseren. Klanten gebruiken de bekroonde SmartBPM® suite ter verbetering van hun klantenservice, het bereiken van nieuwe markten en vergroting van hun operationele effectiviteit. Met behulp van de gepatenteerde SmartBPM technologie van Pegasystems zijn bedrijfsapplicaties eenvoudig te ontwikkelen en aan te passen door zakelijke doelstellingen direct vast te leggen, zonder handmatig te hoeven programmeren.

De SmartBPM® oplossing van Pegasystems verenigt pure BPM-software en een intelligente Business Rules Engine in één technologie waarmee organisaties snel kunnen anticiperen op steeds veranderende marktomstandigheden. De 'Build for Change®' technologie stelt ondernemers en IT- medewerkers in staat beter te presteren dan hun concurrenten. De Pegasystems' suite is aangevuld met een reeks solution frameworks gebaseerd op de normen en standaarden van toonaangevende organisaties binnen de financiële dienstverlening, de verzekeringswereld, de gezondheidszorg, de overheid, life science, communicatie, de productie en andere industrieën.

Het hoofdkantoor van Pegasystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS). Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over Pegasystems op: www.pega.com

All trademarks are the property of their respective owners.