Pijnacker-Nootdorp


Datum 15 oktober 2009

Fusie bibliotheken in 2010

Op 1 januari 2010 zullen de 3B-Bibliotheek en de Bibliotheek Pijnacker-Nootdorp fuseren tot Bibliotheek Oostland. Deze fusie vormt het sluitstuk van een steeds intensiever wordende samenwerking tussen de twee bibliotheken. Het grootste efficiencyvoordeel heeft daardoor de afgelopen jaren al plaats gevonden. De collectie, ruimte en personele bezetting werden al effectiever ingezet. En dankzij de fusie komen hier schaalvoordelen bij.

In haar begroting voor 2010 heeft Bibliotheek Oostland een hogere subsidie geraamd van Pijnacker- Nootdorp en Lansingerland, dan de gemeenten zullen subsidiëren. De bekostiging door de gemeenten is gebaseerd op een aantal subsidiecriteria, die dit jaar lager uitvallen dan bij het indienen van de begroting werd verwacht. Hierdoor moet de bibliotheek haar begroting 2010 herzien om deze sluitend te krijgen. Samen met beide gemeenten wordt gezocht naar oplossingen, waarbij het streven is om dit zo min mogelijk ten koste te laten gaan van de dienstverlening aan de bibliotheekgebruikers.

Op dinsdag 3 november 2009 om 21.00 uur presenteert de nieuwe bibliotheek Oostland zich aan de gezamenlijke gemeenteraden van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Deze presentatie vindt plaats in het bestuurscentrum, Dorpsstraat 3 van de gemeente Lansingerland in Bleiswijk.