Gemeente Leeuwarden

Kandidatenlijst ChristenUnie gepresenteerd

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-11-2009)

De ChristenUnie Leeuwarden gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 in met Arco van Daalen als lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Frits Rijpma, gevolgd door Sietske Koops (3), Addy Stoker (4) en Anja Haga (5).

Dit is het besluit dat de lokale kiesvereniging op de ledenvergadering van 12 november heeft genomen. De ChristenUnie Leeuwarden kiest hiermee naar eigen zeggen voor een gezonde balans van ervaring en vernieuwing. Voorzitter Ronald van der Werk: `Met deze lijst hebben we er alle vertrouwen in veel kiezers aan te spreken. We kiezen voor een combinatie van ervaring en vernieuwing. Dat doet elke gezonde partij met ambities.' De fractie telt momenteel twee zetels, maar streeft bij de komende verkiezingen naar zetelwinst.

Top-5 kandidaten
Arco van Daalen (32) is sinds 2006 lid van de gemeenteraad en sinds november 2008 fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij werkzaam als pensioenadviseur bij Achmea. Frits Rijpma (52) is financieel adviseur bij ABN AMRO en sinds jaren sterk betrokken bij de stad. Zo was hij van 2003 t/m 2006 voorzitter van ondernemersverenging LEON.
Sietske Koops (58) is al vele jaren actief lid van de steunfractie van de ChristenUnie Leeuwarden. Tot voor kort was ze bestuurslid van Koninklijk Toonkunstkoor Concordia.
Addy Stoker (52) is de afgelopen veertien jaar gemeenteraadslid geweest voor de ChristenUnie in Leeuwarden, en geniet goede bekendheid als een betrokken politicus die dicht bij mensen staat. Anja Haga (32) is namens de ChristenUnie actief in de provinciale Friese politiek, als lid van de commissie `Boarger en Mienskip'. In het dagelijks leven is zij rayonmanager bij Covidien Nederland, een onderneming in medische installaties en instrumenten.

Start landelijke campagne in Leeuwarden De landelijke campagne van de ChristenUnie gaat op maandag 11 januari in Leeuwarden van start. Het motto van de campagne is `Stabiel, Betrokken, ChristenUnie'. Het startsein van de campagne wordt gegeven door Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, en Esmé Wiegman, Tweede Kamerlid. Op die bijeenkomst wordt ook het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd en toegelicht.
De complete kieslijst en het verkiezingsprogramma zijn vanaf de tweede week van december te vinden op de website: www.leeuwarden.christenunie.nl.

(tekst: persbericht ChristenUnie)