Gemeente Leeuwarden

PvdA gaat voor groei in de raad

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-11-2009)

De Leeuwarder Partij van de Arbeid heeft zaterdagmorgen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 zonder wijzigingen vastgesteld. Een unicum, aldus dagvoorzitter en oud-wethouder Ap Timmermans.

Ook het aantal amendementen was zeer beperkt: zeven. Op gelijksoortige bijeenkomsten waren er regelmatig meer dan honderd voorgestelde wijzigingen op het verkiezingsprogramma. De vergadering in Post Plaza verliep zeer vlotjes. Over en weer werden complimenten aan elkaar uitgedeeld - ook een opmerkelijk verschil met andere bijeenkomsten.

Wethouder Marco Florijn werd met groot applaus tot lijsttrekker gekozen. Hij had er duidelijk zin in. In een gloedvol betoog liet hij de samenstelling van het programma de revue passeren. Een programma met - volgens de PvdA - behaalde successen en een stroom aan wensen en verlangens. Florijn wilde niks weten van de malaise in de partij en zei unverfrohren dat hij voor winst gaat. 'Ik ga voor groei.' De PvdA bezit momenteel 15 van de 37 raadszetels.

Voorzitter Ed Bausch van de Leeuwarder PvdA werd eveneens hulde toegezwaaid vanwege de zorgvuldige samenstelling van de kandidatenlijst. Bausch verklaarde kort waarom de commissie gekozen had voor de kandidaten en waarom het totaal op 26 uitkwam. Meer aanmeldingen waren er gewoon niet. De vergadering vond de lijst al met al een krachtige groep.