Politie IJsselland

Man aangehouden voor binnendringen woningen

Zwolle, 17-11-2009 o Agenten hebben zondagmiddag 15 november op de Esdoornstraat een 31-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het binnendringen van twee woningen. De politiemensen zagen de man lopen en hij voldeed aan het signalement van een man die een woning in de van Ummenstraat en de Berkumhof was binnengedrongen. De man zit nog vast en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zie eerdere berichtgeving:

Woning binnengedrongen

ZwolleTegen de wil van een bewoonster van de Van Ummenstraat is zaterdagavond 14 november, rond 20:45 uur, een onbekende man haar portiekwoning binnendrongen. Toen zij na aanbellen de voordeur opende liep hij de woning binnen en sloot de deur achter zich. Nadat de bewoonster duidelijk had gemaakt niet van zijn aanwezigheid gediend te zijn ontstond een worsteling. Zij raakte daarbij licht gewond. De vrouw zag kans om de voordeur te openen en om hulp te roepen. Hierop verliet de man met spoed de woning. Het is niet duidelijk wat zijn bedoelingen waren. De indringer was een negroïde man. Hij had zijn gezicht bedekt en had een paraplu bij zich. Mogelijk zijn er mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband houdt met dit voorval. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstekt worden bij Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Man woning binnengedrongen

ZwolleZondagmiddag 15 november is een man na aanbellen een woning aan de Berkumhof binnengedrongen met een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid. Eenmaal binnen sluit hij de voordeur en ontstaat er voor de bewoonster een onprettige situatie. Kort daarna vertrok hij weer. De bedoelingen van de man zijn niet duidelijk geworden. Het gaat om een Negroïde man van rond de 25-jaar, met een lengte van ongeveer 1.80 meter. De man droeg een zwart oversized trainingspak met reflecterende strepen. Hij spreekt gebrekkig Nederlands en droeg drie petjes over elkaar. Geadviseerd wordt bij aanbellen zo mogelijk te checken wie er voor de deur staat of de deurketting te gebruiken. Zaterdagvond vond een soortgelijk voorval plaats in de van Ummenstraat. Naar de man wordt een nader onderzoek ingesteld.