Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 17 november 2009

* RET-CONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft, maandagochtend tussen zeven en tien uur, in samenwerking met de RET een controle uitgevoerd op de Melanchtonweg.
Tijdens deze controle zijn er ongeveer 1600 passagiers gecontroleerd. Er zijn 44 procesverbalen uitgeschreven voor het reizen zonder vervoersbewijs. Zeven personen hebben direct betaald.
Ook zijn er vijf meegenomen naar een politiebureau omdat ze geen geldig ID-bewijs hadden. Eén passagier is aangehouden voor het bij zich hebben van een bus pepperspray en een mes. Daarnaast is er ook nog een bekeuring uitgeschreven voor het verstoren van de openbare orde.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
BARENDRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag rond één uur een hennepkwekerij opgerold aan de Reijerwaardseweg. Dit is de eerste hennepkwekerij die opgerold is nadat het convenant bestuurlijke aanpak Barendrecht is getekend.
Naar aanleiding van een tip heeft de politie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Reijerwaardseweg. Toen de agenten de kelder van het huis binnen liepen roken en hoorden zij hetzelfde, namelijk een penetrante geur en brommend geluid. In de kelder troffen zij een hennepkwekerij aan in twee verschillende ruimtes. Men trof in totaal 639 planten aan. Toen Eneco in kennis werd gesteld constateerden zij diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld door Roteb. Een nader onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.


* ARRESTATIETEAM HOUDT VERDACHTEN AAN MET VUURWAPEN

MAASSLUIS - Een arrestatieteam heeft vrijdagavond rond negen uur een man en een vrouw aangehouden voor het in het bezit hebben van een vuurwapen.
De wagen werd staande gehouden en de verdachten aangehouden terwijl zij in een personenauto over de Laan 1940-1945 reden. In de auto vond men een geladen vuurwapen. Bij een onderzoek in een woning werd een bus pepperspray en verdovende middelen aangetroffen. De 31-jarige vrouw uit Rotterdam en de 41-jarige Schiedammer zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP WONING
ROTTERDAM - De bewoner van een pand aan de Albert Schweitzerplaats is maandagavond, rond half acht, slachtoffer geworden van een woningoverval. Bij de woning van de man werd aangebeld en toen hij de deur opendeed zag hij dat er twee jongemannen voor zijn deur stonden waarvan er één een vuurwapen op hem richtte. De twee overvallers dwongen hem naar binnen te lopen. Eenmaal binnen
maakten zij niet duidelijk wat er van het slachtoffer verlangd werd. De man begon te roepen om hulp en deed dat zo luid dat de overvallers er vandoor gingen. Zij zijn weggerend in de richting van de Romeynshof.
De politie heeft sporen veiliggesteld en in de omgeving uitgebreid naar de daders gezocht maar niet aangetroffen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* ONDERZOEK NA SCHIETINCIDENT
ROTTERDAM-NOORD - De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een schietincident waarbij de eigenaar van een juwelierszaak ernstig gewond raakte.
Even na half drie kreeg de politie melding van een mogelijke overval aan de Zwart Janstraat waarbij was geschoten. In de winkel en in de omgeving startten agenten direct met een onderzoek naar de daders. In totaal zijn zes mensen op straat staande gehouden en gecontroleerd, maar die bleken niets met de overval te maken te hebben.
Drie jongemannen kwamen op genoemd tijdstip de winkel binnen en er ontstond vrijwel direct een handgemeen. Daarbij is geschoten en werd de 60-jarige eigenaar van de winkel geraakt. Hij is met spoed overgebracht naar het Erasmus MC waar hij is opgenomen. Het is nog onduidelijk of er iets meegenomen uit de winkel. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben om contact op te nemen met een speciaal opgestart rechercheteam. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Afgelopen jaar zijn er in totaal 180 verdachten aangehouden voor overvallen. Elke overval wordt direct onderzocht door een rechercheteam dat gespecialiseerd is in het opsporen en aanhouden van verdachten van overvallen.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP IN SRV-WAGEN

SCHIEDAM - De politie heeft maandagochtend rond half elf een hennepkwekerij opgerold in de Fokkerstraat. Naar aanleiding van een melding van twee mogelijk gestolen SRV-wagens gingen agenten naar de Fokkerstraat. Daar bleek dat het ging om twee SRV-wagens die waren omgebouwd tot hennepkwekerijen. Uit onderzoek bleek dat er geen hennepplanten meer in de wagens aanwezig waren, alleen een aantal verdorden. Wel waren de beide 'kwekerijen' nagenoeg intact voor wat betreft de apparatuur. Een paar verdorde hennepplantjes zijn voor onderzoek in beslag genomen. De SRV-wagens zijn weggetakeld door een takeldienst. De politie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE OVERVAL AVONDWINKEL AAN

ROTTERDAM - Omstreeks half acht maandagavond is een avondwinkel aan de Burgemeester Baumannlaan overvallen door een man. De overvaller kwam de zaak binnen en eiste geld van de 50-jarige winkelier. Hij gaf de overvaller wat hij vroeg en die ging er op de fiets vandoor. Omdat de avondwinkel enige weken geleden ook als was overvallen heeft de eigenaar een modern camerasysteem laten installeren, dat toevalligerwijs net enkele dagen functioneerde. Aan de hand van deze beelden werd een goed signalement bekend van de verdachte. Na onderzoek bleek hij te wonen aan De Lugt in Rotterdam. Agenten gingen direct naar dit adres waar de 37-jarige verdachte van de overval werd aangehouden. Twee honden die in de woning waren zijn door de dierenambulance meegenomen.


* POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR STRAATROOF
ROTTERDAM - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de straatroof die maandagavond rond twaalf plaats vond in de Melissantstraat.
Drie mannen trokken een man en een vrouw een portiek in. De man werd een aantal keren op zijn hoofd geslagen. De vrouw werd tegen de grond gewerkt en beroofd van haar tas door één van de daders. In de tas zaten onder meer verschillende make-up spullen. De daders liepen weg met de tas van hun 28-jarige slachtoffer uit Rotterdam richting metrostation Slinge. Het 24-jarige mannelijke slachtoffer uit Rotterdam is overgebracht naar het Erasmus MC met hoofdwonden.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie heeft maandagmiddag vanaf drie uur tot kwart voor tien in de Tarwewijk, Pendrecht en Zuidwijk preventief gefouilleerd.
In tramlijn twee werd ook een controle gehouden. Hierbij werd bij een vrouw een vlindermis aangetroffen. Ook bij een controle in het Metrostation Maashaven werd bij een man een vlindermes aangetroffen.
In de Bonaventurastraat werd een man aangehouden met verdovende middelen. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. Ook op de Ebenhaezerstraat werd iemand gefouilleerd en een proces-verbaal opgemaakt. Hij had een op een handgranaat lijkend voorwerp bij zich.
In totaal werden er 228 mensen, 5 auto's en twee brommers gecontroleerd. Het preventief fouilleren werd door de mensen op straat als zeer positief ervaren.


* MANNEN EN VROUWEN RAKEN SLAAGS
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district de Eilanden hebben maandag tweemaal moeten optreden bij eenzelfde groep vanwege een mishandeling en een vechtpartij.
Agenten gingen maandag, rond half twee naar de Wilgenstraat omdat daar een 21-jarige vrouw uit Spijkenisse was mishandeld. De daders waren bij aankomst al verdwenen, maar uit onderzoek kwam naar voren waar de twee verdachten woonden. Het tweetal, vrouwen van 39 en 51 jaar oud werd aangehouden. In de loop van de dag zijn ze na opgemaakt proces-verbaal heengezonden.
Later die dag, 's avonds rond negen uur, vond opnieuw een confrontatie plaats tussen het eerdere slachtoffer en haar belagers. Dit keer had zij versterking meegenomen. Vijf mannen en vrouwen in de leeftijd van 12 tot 33 jaar vielen de eerdere verdachten op de Veerman. Eén van deze twee, de 39-jarige kon ontkomen, maar de 51 jarige werd geschopt en geslagen. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De vijf aanvallers zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP IN LOODS

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft maandag rond elf uur een hennepkwekerij opgerold in de Terbregsehof. Naar aanleiding van een anonieme tip zijn agenten naar de Terbergsehof gegaan en stelden een onderzoek in een loods. Zes dames die aanwezig waren wilden ontsnappen, dit lukte niet omdat de politie de loods had omsingeld. De vrouwen in de leeftijd van 25, 29, 31, 43, 47 en 51 jaar uit Rotterdam zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn ingesloten voor de Opiumwet.
De agenten zagen dat de verdachten bezig waren geweest om hennep te bewerken, voor de verkoop. Uit onderzoek bleek tevens dat er in het pand plastic tonnen stonden gevuld met hennep. De apparatuur is in beslag genomen.
In totaal is er 5,7 kilo hennep aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer 60.000 euro. De Roteb heeft alles geruimd ter vernietiging.


* INTEGRALE HORECACONTROLE
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft zaterdagmiddag en -avond tussen half drie en tien uur een integrale horecacontrole gehouden. Buiten diverse overtredingen geconstateerd door de brandweer, toezichthouders drank- en horecawet en de Eneco heeft de politie zes keer geconstateerd dat de oppervlakte van de inrichting of het terras niet klopte met wat op de exploitatievergunning vermeld staat. Ook stuitte zij op een kansspelautomaat en een behendigheidsautomaat die daar zonder vergunning stond.