Deelgemeente Oud-West Amsterdam


in gebruik

---

Eerste oplaadpunt Oud-West in gebruik

17 november 2009

Deze maand is het oplaadnetwerk Amsterdam Elektrisch officieel in gebruik genomen. Bij deze oplaadpunten kan iedereen met een elektrische auto, motor of scooter gratis parkeren en laden. Oud-West is één van de eerste stadsdelen waar een oplaadpunt is aangelegd. Het is te vinden op de Jacob van Lennepkade, ter hoogte van nummer 4.

Mooie eerste stap

Yvonne Lammers, portefeuillehouder coördinerend milieubeleid, heeft zich als bestuurder flink ingezet voor de komst van oplaadpunten in het stadsdeel: "Oud-West is één van de eerste stadsdelen waar een oplaadpunt is aangelegd. Dit is weer een mooie stap in de goede richting. Ook het komend jaar wil het bestuur het gebruik van elektrisch vervoer flink stimuleren." Er zijn plannen om op korte termijn een tweede oplaadpunt aan te leggen op de Da Costakade.

Netwerk van oplaadpunten

Naast 100 oplaadpunten op straat komen er ook 100 bij P+R terreinen, in parkeergarages, op autodeelplekken en op kades voor elektrische vaartuigen. Samen vormen ze een netwerk van 200 oplaadpunten dat in Amsterdam de komende twee jaar wordt uitgerold. Het streven is dat er in 2015 10.000 elektrische voertuigen rondrijden en een dekkend netwerk van oplaadpunten in de stad aanwezig is.

Elektrisch vervoer is vele malen schoner en zuiniger in het gebruik. Het draagt bij aan de luchtkwaliteit en een gezonder klimaat.