Senternovem

17-11-2009 | Dertien aanvragers doen beroep op Duurzame Biomassa-Import

De eerste tender van Duurzame Biomassa Import leverde dertien aanvragen op die bijna allemaal gericht zijn op certificering van biomassastromen: hout, reststromen, babassu, acai, jatropa, soja en combinaties. De spreiding van locaties is groot: Brazilië, Oekraïne, Vietnam, Maleisië, Tanzania, Argentinië, Turkije en de Verenigde staten.

In de komende periode zullen de projecten nauwkeurig worden onderzocht. Voldoen ze aan alle eisen, is er een goede onderbouwing, zijn de partners in staat dit project tot een goed einde te brengen. Projectleider Ella Lammers: `Soms zullen we nog om extra informatie vragen. Ons is er alles aan gelegen om zo veel mogelijk kwalitatieve projectaanvragen binnen te krijgen. Daar doen we alles aan. Daarna gaat een team beoordelaars aan de slag om alle projecten nauwkeurig te bekijken. Daar komt een lijst met aanbevelingen uit. Uiteindelijk gaan alle projecten nog een keer langs een raad van advies. Die beslist uiteindelijk welke projecten gehonoreerd zullen worden.'De goedgekeurde projecten in de loop van januari 2010 bekend gemaakt.

Duurzame Biomassa Import richt zich op het stimuleren, ondersteunen en faciliteren van de verduurzaming van de productie, de verwerking en de import van in het buitenland geproduceerde biomassa die leidt tot de toepassing van biomassa voor energie-, transport- of chemiedoeleinden in Nederland.

Na de eerste tender zal een tweede volgen. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden, stuur dan een email
naar duurzamebiomassa-import@senternovem.nl.