Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

Erkenning voor mantelzorgvriendelijk ziekenhuis (17-11-2009)

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft op dinsdag 10 november, de dag van de Mantelzorg, de erkenning âWij werken mantelzorgvriendelijkâ in ontvangst mogen nemen. De erkenning werd tijdens een bijeenkomst in het ziekenhuis uitgereikt door projectleider Sandrina Sangers van de landelijke organisatie Werk & mantelzorg.

Werk & Mantelzorg is een samenwerkingsverband tussen Mezzo, de vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, en HR-adviesbureau Qidos. De organisatie krijgt ook ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Alle medewerkers van het ziekenhuis is het afgelopen najaar gevraagd een enquêteformulier in te vullen over mantelzorg. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat één op de vijf medewerkers van het St Jansdal mantelzorger is. Dat ligt boven het landelijk gemiddelde.

Volgens de mantelzorgorganisatie werkt het St Jansdal aan het bespreekbaar maken van het thema. Er wordt samen met de Mantelzorger gewerkt aan het vinden van oplossingen op maat, denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van verlofregelingen. Het ziekenhuis stelt zich ook flexibel op bij het aanpassen van werktijden en wordt het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om even een aantal uren minder te werken.

Sandrina Sangers, projectleider van Werk & Mantelzorg, reikt de erkenning uit aan Wout Adema, voorzitter van de Raad van Bestuur van St Jansdal
> Meer informatie

---