Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 17 november

Alkmaar, 17-11-2009 o 14.00 uur

Poeder in brief blijkt ongevaarlijk

Wognum, dinsdag 17 november

De poeder in de brief die maandag bij de DSB-bank bezorgd werd, blijkt ongevaarlijk. De brief met het poeder werd maandagmiddag opengemaakt bij de postkamer van de DSB-bank. De medewerkers vertrouwden het niet en sloegen alarm. De dertien medewerkers die met het poeder in aanraking waren geweest werden in quarantaine gebracht. Zij mochten maandagavond even na 22.30 uur naar huis.

De poederbrief werd voor onderzoek naar het RIVM overgebracht. Rond middernacht werd bekend gemaakt dat de poeder geen gevaarlijke stof bevat. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de brief.

Aanhoudingen voor softdrugs

Alkmaar, maandag 16 november

Een 44-jarige man uit Bergen en een 37-jarige man uit Alkmaar zijn maandagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op de Faktorij voor handel en bezit van softdrugs. Agenten waren ter plaatse bij de woning omdat er in deze woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Agenten die net de woning binnen wilden gaan, zagen dat de 44-jarige Bergenaar hen net voor was. Hij ging met een grote tas naar binnen en kwam even later met dezelfde tas weer naar buiten. De man werd gecontroleerd op grond van de Opiumwet en bleek een aardige hoeveelheid softdrugs in zijn bezit te hebben. Hij werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

In de woning zelf bleek een hennepkwekerij geruimd te zijn. Er werden een aantal vuilniszakken met hennepresten en -toppen aangetroffen. De 37-jarige bewoner van het pand werd aangehouden.

Automobiliste laat ravage achter

Bergen, maandag 16 november

Een 40-jarige automobiliste uit Bergen veroorzaakte maandagmiddag rond 13.20 uur op de Wollegrasweg een aardige ravage. De vrouw raakte met haar auto in ieder geval één rijdende auto en twee geparkeerde autos. Niet uitgesloten is dat zij meerdere autos beschadigd heeft. Dit wordt nog onderzocht.

De vrouw reageerde niet op een stopteken van de politie. Toen zij een rotonde te krap nam en bleek dat zij een lekke band had bracht zij haar auto tot stilstand. Zij bleek teveel gedronken te hebben en blies 740 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Gewelddadige beroving auto

Alkmaar, maandag 16 november

Maandagavond rond 23:30 uur werd op de Huiswaarderweg een 29-jarige jongeman uit Alkmaar van zijn auto beroofd. Hij had net getankt en liep terug naar zijn auto toen hij werd overvallen door een negroide persoon. De overvaller vroeg om geld en schopte en sloeg de jongeman. Toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, moest hij zijn autosleutels afstaan. De dief reed in de auto weg in de richting van de Huiswaarderbrug. Het gaat om een grijze Mitsubishi Colt Mv 1.3 GL. De politie doet onderzoek naar de beroving. Bent u maandagavond getuige geweest van de beroving of heeft u andere informatie rondom deze zaak, neemt u dan contact op met de politie Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844.