Gemeente Veere


Waarschuwing: Advertentiefraude

in de gemeente Veere

Er bereiken ons weer berichten over advertentiefraude. De BV Pr8Print uit Drachten benadert momenteel ook ondernemers uit de gemeente Veere om advertenties te werven voor een brandpreventiegids. Pr8Print belooft een vermelding in een gemeentelijke uitgave. De gemeente maakt behalve de gemeentegids ( uitgeverij De Kleine Media) geen gids of ander voorlichtingsmateriaal, waarbij acquisitie aan de orde is.

Werkwijze
Pr8Print benadert ondernemers op verschillende manieren. Het bureau refereert bijvoorbeeld aan een advertentieovereenkomst die eerder mondeling zou zijn afgesproken. Een bevestiging per fax volgt direct hierna. Sommige bedrijven krijgen de gids, die verder niet verspreid wordt, na betaling toegezonden. Anderen ontvangen naar aanleiding van het boekwerk, waarin een advertentie staat die ze niet gekocht hebben, ineens aanmaningen in de bus.

Gemeente Veere
Pr8Print probeert vertrouwen van ondernemers te winnen door bij de verkoop van (nep)advertenties te melden dat het gaat om een gemeentelijke uitgave. De gemeente Veere heeft echter niets met de uitgave van Pr8Print te maken.

Steunpunt Acquisitiefraude (SAF)
Pr8Print is bij het Steunpunt Acquisitiefraude geen onbekende. Het platform, dat bedrijven helpt die te maken hebben met kwaadwillende advertentieventers, kreeg al verschillende meldingen binnen. Ondernemers die met Pr8Print te maken krijgen, doen er goed aan dit te melden via het fraudemeldpunt: http://www.fraudemeldpunt.nl. Op deze website is meer informatie over deze vorm van fraude te vinden, gedupeerden kunnen een melding achterlaten en de stichting toestemming geven aangifte te doen.