Gemeente Zoetermeer

Voorkeursvariant vierde baan SnowWorld nader onderzocht

Maandag 16 november heeft de gemeenteraad van Zoetermeer via een amendement het voorstel van het college van B&W over de vierde baan van SnowWorld gewijzigd. De wijziging houdt in dat de gemeenteraad vooralsnog, maar nu nog niet, kan instemmen met de voorkeursvariant voor de vierde baan.

In de discussie heeft het college aangegeven het amendement niet te beschouwen als een afwijzing van de vierde baan. Het college ziet het als een opdracht om samen met SnowWorld te bezien of er variaties op de voorkeursvariant kunnen worden ontwikkeld waarbij het Natuurstergebied van het Buytenpark minder of niet wordt aangetast.

Wethouder Bé Emmens: 'Naar aanleiding van het amendement en het besluit van de gemeenteraad heb ik vanochtend overleg gevoerd met de directie van SnowWorld. De uitvoering van de wijziging van de gemeenteraad is op voorhand niet onuitvoerbaar. SnowWorld is bereid om samen met de gemeente de mogelijke variaties van de voorkeursvariant te onderzoeken'.

Wethouder Bé Emmens wil de resultaten van het onderzoek en het oordeel van de gemeenteraad daarover afwachten, daarna besluit hij of hij aan het besluit van de gemeenteraad politieke consequenties verbindt.