Gemeente Lingewaard


Mizil brengt bezoek aan Lingewaard

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 8 oktober is de stedenband tussen Lingewaard en de Roemeense gemeente Mizil officieel bekrachtigd. Om de stedenband te versterken brengt, op donderdag 19 november een delegatie van bestuurders van de gemeente Mizil, een drie-daags bezoek aan onze gemeente.
Gedurende deze dagen zal het gezelschap de gemeente leren kennen. Zo brengen zij onder meer een bezoek aan Bergerden, VBI, kasteel Doornenburg en zullen zij hun bezoek op zaterdag afsluiten bij de Bataven in Gendt. Kortom alle facetten van Lingewaard zullen voorbij komen, met als doel om veel van elkaar te gaan leren nu en in de toekomst.

Stedenband Mizil
De gemeente Mizil (40.000 inwoners) ligt 90 km van Boekarest en is volop in ontwikkeling. Afgelopen juli is er een Lingewaardse delegatie naar Mizil gegaan. Daar is onder andere een intentieverklaring opgezet, met een aantal concrete punten waarop we willen gaan samenwerken, zoals economische zaken, duurzame energie, glastuinbouw en burgerparticipatie.
Deze intentieverklaring is in oktober door de gemeenteraad goedgekeurd als basis voor de stedenband.

Vijf bestuurders uit Mizil donderdag 19 t/m zaterdag 21 november naar Lingewaard, om kennis te maken met de gemeente en de voortgang van de samenwerking te bespreken.

Programma bezoek
Donderdag zullen zij ontvangen worden in kasteel de Kinkelenburg in Bemmel. De rest van de dag zullen zij kennis maken met de gemeente als werkgever,door een bezoek te brengen aan de gemeentehuizen en de werf. s Avonds zal de delegatie zich in de raadsvergadering voorstellen aan de raad en andere geĂŻnteresseerden.
De vrijdag is een dag om kennis te maken met ondernemend Lingewaard. Een bezoek aan het OBC, een lunch met diverse ondernemers en een rondleiding door Bergerden en VBI maken onderdeel uit van het programma.
De dag wordt afgesloten met een demonstratie van het Gilde en een diner op kasteel de Doornenburg.
De laatste dag wordt nog een bezoek gebracht aan voetbalclub de Bataven in Gendt, waarmee hun programma wordt afgesloten.