Nederland kiest Expat van het Jaar

17/11/2009 15:33

Nyenrode Business Universiteit

Amsterdam/Breukelen/Den Haag/Haarlem, 17 november 2009 - Wie is een groot voorbeeld voor en een ambassadeur van de internationale expatgemeenschap in Nederland? Die vraag wordt volgend jaar beantwoord bij de verkiezing van de Expat of the Year, een initiatief van internationaal wervingsbureau Undutchables, nieuwssite en dienstverlener Expatica, het Netherlands Foreign Investment Agency (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) en de Nyenrode Business Universiteit. Tot 31 december aanstaande kunnen kandidaten voorgedragen worden voor de titel Expat of the Year via de website www.expatoftheyear.nl. Naast de Expat of the Year worden ook de Expat Employer of the Year en de Expat Service Provider of the Year verkozen.

In Nederland zijn anno 2009 naar schatting zo'n 150.000 expatriates actief. Expats kunnen omschreven worden als (meestal hoogopgeleide) werknemers met een niet-Nederlandse nationaliteit die voor een periode van een of enkele jaren in Nederland werkzaam zijn. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse en de wereldeconomie, reden voor de initiatiefnemers om de Expat Award in het leven te roepen.

Verkiezing van beste werkgever en beste dienstverlener voor expats

Naast de Expat of the Year worden ook de beste werkgever en de beste dienstverlener gekozen. Op dinsdag 23 maart 2010 zullen tijdens een ceremonie op Nyenrode de prijzen worden uitgereikt. Eenieder kan kandidaten voordragen via de website www.expatoftheyear.nl. Daar zijn ook de exacte voorwaarden voor nominatie vermeld. Meer informatie is ook te verkrijgen via expatawards@expatica.com

EINDE BERICHT





http://www.expatoftheyear.nl