Marktplaats


Marktplaats bundelt media-activiteiten in Marktplaats Media Brede consumentenkennis, geavanceerde oplossingen en integrale aanpak staan centraal

Amsterdam, 17 november 2009 - Marktplaats bundelt haar media-activiteiten onder het label Marktplaats Media. Het fundament van Marktplaats Media rust op een brede consumentenkennis, geavanceerde oplossingen en het bieden van een integrale aanpak voor de adverteerder.

Door het enorme bezoekersvolume, de analytische kennis en jarenlange ervaring heeft Marktplaats waardevolle inzichten verzameld over het gedrag van haar koopgerichte bezoekers. "Vanwege het grote aantal dagelijkse bezoekers kunnen wij trends in Nederland waarnemen", aldus commercieel directeur Killiaan Toorenaar. "Daarnaast zien we hoe een consument, uiteraard anoniem, zich over onze site beweegt; dat is interessante informatie voor adverteerders. Door slimme vormen van targeting in te zetten kan de adverteerder beter en op het juiste moment relevant in beeld komen."

Geavanceerde oplossingen
Marktplaats bouwde de afgelopen 3 jaar zorgvuldig aan een compleet productportfolio met geavanceerde oplossingen. Met een team van 20 specialisten werkt Marktplaats Media dagelijks aan het ontwikkelen en verbeteren van een aanbod van verschillende vormen van display advertising, e-mailmarketing, rubrieksadvertenties en ook CPC-gebasseerde advertentieproducten (Admarkt Topadvertenties en Admarkt Mini-advertenties).

Integrale aanpak
De derde pijler van Marktplaats Media is het bieden van een integrale aanpak voor de adverteerder. "Als je op zoek bent naar een auto, dan is de kans groot dat je ook op zoek bent naar een autoverzekering", aldus Toorenaar. "We zien nog te vaak dat een adverteerder voor zijn campagne slechts één banner aanlevert. Terwijl elke specifieke situatie vraagt om een ander type uiting. We denken graag langdurig mee met de adverteerder, het media- en creatiefbureau zodat we continue slimmere dingen, waaronder geïntegreerde content en geavanceerde targeting, met elkaar kunnen doen".

Foto's, film en presentaties van het Marktplaats Clevertizing Evenement zijn te vinden in de digitale persmap.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.