Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op woning

Nuenen, 17-11-2009 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op dinsdagochtend rond 4.15 uur op een woning aan de Te Welle.

Rond dat tijdstip werd er bij de woning aangebeld. Toen de 43-jarige bewoner open deed, stond er een man voor de deur. Deze zou de weg kwijt zijn en vroeg om geld. Plots verscheen een tweede man en werd het slachtoffer de woning in geduwd. De tweede man bedreigde hem daarbij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In de hal van de woning ontstond een worsteling en het slachtoffer kreeg daarbij pepperspray in zijn ogen gespoten.

Hij wist toch naar buiten te komen en daarop zijn de twee verdachten gevlucht. Het slachtoffer heeft één van hen in een gereedstaande witte personenwagen zien stappen. Daarin zijn ze vermoedelijk gevlucht. Opvallend was dat het rechter achterlicht of het rechter remlicht van de auto kapot was.

Daders
Het signalement van de daders:

* Dader 1: Blanke man, 20-22 jaar oud, ongeveer 1,85 meter groot en een normaal postuur. Hij droeg een zwartkleurige jas tot op de heup, een blauwe spijkerbroek en een donkerblauwe (ski)muts.
* Dader 2:Blanke man, 20-22 jaar oud, ongeveer 1,75 meter groot en een smal postuur en gezicht. Hij droeg een camelkleurige jas tot net over de heup, een blauwe spijkerbroek en een donkere (ski)muts.
Beide mannen spraken Engels.

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de overval of mensen die wellicht de auto hebben zien rijden waarin de verdachten vermoedelijk gevlucht zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000.