Gemeente Alphen aan den Rijn

Stedelijke ijsvoorziening op de dagcamping

Uit onderzoek blijkt het technisch mogelijk te zijn een onoverdekte 400 meter kunstijsbaan aan te leggen op de dagcamping, die geschikt is voor recreatieve schaatsers. Het gaat om een semi-permanente ijsbaan, die binnen twee jaar gerealiseerd kan worden. Als de gemeenteraad een besluit hierover heeft genomen, wordt er een dekkingsvoorstel opgesteld.

Semi-permanente kunstijsbaan
Op de dagcamping in het Zegersloot-gebied kan een semi-permanente 400-meter kunstijsbaan worden aangelegd met in het midden van de baan een ijsveld van 30 x 60 meter. Zo kunnen meer doelgroepen gebruik maken van de baan. Naast de baan komen was- en kleedlokalen en een horecavoorziening, zodat de baan een basissportvoorziening wordt.

Beheer- en exploitatie
Stichting Sportspectrum is bereid het beheer en exploitatie van de baan op zich te nemen. De ijsbaan zal 20 weken per jaar geopend zijn. De rest van het jaar kan het terrein voor andere doeleinden gebruikt worden.

Haalbaarheidsonderzoek
In juni 2009 heeft de gemeenteraad een voorkeur uitgesproken voor een kunstijsbaan als lokale sportvoorziening voor recreatieve schaatsers. Een dergelijke baan kan namelijk op korte termijn aangelegd worden en sluit aan bij de wens van inwoners ten tijde van de actie Wat te doen met 10 miljoen. Daarnaast moest onderzocht worden welke mogelijkheden er zouden zijn om door te groeien naar een ijsbaan voor een bredere doelgroep.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen