Gemeente Alphen aan den Rijn

Twee locaties meest geschikt voor disco

Hoorn-West en de Bijlen zijn twee geschikte locaties voor een discotheek. Dit is het advies van het college aan de Raad. De Havenstraat is volgens het college het minst geschikt van de drie mogelijke locaties. Wel is vanuit de markt voor elke locatie interesse.

Door de directe ligging nabij woningen wordt de Havenstraat minder geschikt bevonden. Het gaat om een advies. Het is aan de Raad om een keuze te maken op welke locatie een discotheek kan komen.

Bij Hoorn-West is het mogelijk om voor een grote (4000 m2) of voor een kleinere (2000 m2) discotheek te kiezen. Bij de Bijlen kan alleen een kleinere discotheek worden gevestigd.

Vanuit de markt zijn er vijf initiatiefnemers die interesse hebben getoond in een van de drie locaties. Drie gaan voor Hoorn-West, één voor de Bijlen en één voor de Havenstraat. De keuze voor een locatie zegt nog niets over de goedkeuring van de ingediende plannen.

Op 3 december worden de drie locaties in de raadscommissie besproken. Waarna het onderwerp op 17 december op de agenda van de Raad staat. De Raad wordt voorzien van informatie om een weloverwogen besluit te kunnen nemen, zoals het locatie onderzoek waaruit de drie mogelijke locaties zijn gekomen. Advies van politie en brandweer over de drie mogelijke locaties. De resultaten van de bijeenkomst met belanghebbenden, waaronder bewoners die in de directe omgeving wonen en jongeren. En de vijf globale plannen die door initiatiefnemers zijn ingediend.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen