Gemeente Lansingerland

Hoge opkomst informatieavond HSL
Publiek en Burgemeester

Op maandagavond 16 november vond voor inwoners van Lansingerland in een veilinghal in Bleiswijk de informatieavond over de HSL plaats. Deze informatieavond was een initiatief van de gemeente.

Aan deze avond werkten de organisaties mee die verantwoordelijk zijn voor de HSL. De avond had een erg hoge opkomst; zoân 750 belangstellenden wisten hun weg naar de veiling te vinden.

Vanaf 19.00 uur stroomden de belangstellenden toe. Burgemeester Ewald van Vliet opende de avond om 19.30 uur en heette de aanwezigen hartelijk welkom. Vervolgens kreeg het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verantwoordelijke organisaties (ProRail, het ministerie van Verkeer en Waterstaat/Rijkswaterstaat, NS Hispeed) die zitting hadden in een forum. De discussies tussen de forumleden en het publiek werden geleid door onafhankelijk gesprekleider Dirk Louter. De aanwezigen stelden heel veel vragen en de emoties liepen daarbij soms hoog op. Na het plenaire gedeelte kon iedereen nog langs de stands van de organisaties lopen. Ook hier werden nog veel vragen gesteld.

Forum

Erkenning door minister
De gemeente Lansingerland benadrukte tijdens de avond nogmaals dat zij geconstateerd heeft dat minister Eurlings de geluidsoverlast die de bewoners ervaren, heeft erkend. Uiteraard gaat de gemeente verder met het eigen onafhankelijke geluidmeetonderzoek. Dit wordt uitgevoerd door de DCMR. Dit onderzoek loopt door tot februari/maart 2010. De maatregelen van de minister die binnen de onderzoeksperiode worden genomen (slijpen van de rails en vervangen van de remblokken), zal de gemeente op hun geluidseffecten beoordelen.

Het verslag van de informatieavond vindt u nog voor het eind van deze maand op de website van gemeente.