NEN


Nieuwe cursus Eurocode-delen 0 t/m 3

dinsdag 17 november 2009, 13:46

Uiterlijk 31 maart 2010 moeten alle Europese lidstaten hun nationale normen voor constructieberekeningen intrekken, zodat daarna alleen de Eurocodes gebruikt worden. Voor iedereen die wil weten welke veranderingen de Eurocodes met zich meebrengen, organiseert NEN op 18 en 19 februari 2010 in Utrecht de cursus `Werken met de Eurocodes: deel 0 tot en met 3'.

De Eurocodes vormen een samenhangende en eigentijdse set met constructievoorschriften voor heel Europa. Zij bieden meer flexibiliteit en ruimte aan de constructeur, die hiervan op een goede manier gebruik moet maken. De grote winst van deze overgang is dat constructeurs overal in Europa dezelfde methodiek hanteren.

Inhoud cursus
De cursus geeft inzicht in de wijzigingen ten opzichte van de bestaande situatie in het Bouwbesluit. Na afloop kan men navigeren binnen de Eurocodes en is men bekend met de belangrijkste wijzigingen in de delen 0 tot en met 3.

Voor wie bestemd?
De cursus is bestemd voor constructeurs bouw- en woningtoezicht en toezichthoudende constructeurs van (grote) ingenieursbureaus, opdrachtgevers of aannemers.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: www.nen.nl/cursuseurocodes. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Cursus Werken met de Eurocodes: deel 0 tot en met 3 (Cursus)