Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-11-2009

Man aangehouden na wilde achtervolging

OOSTERHOUT/BREDA: De politie hield dinsdag een 25-jarige man aan na een achtervolging. Agenten wilden de inzittenden van een auto
controleren aan de Europaweg, toen deze er met hoge snelheid vandoor ging. De man werd uiteindelijk in Breda aangehouden.

De politie zag dinsdag rond 01.15 uur een auto rijden op de Europaweg. De bestuurder draaide zijn hoofd bij het zien van de politieauto weg. De agenten besloten de auto en inzittenden te controleren. De
bestuurder ging harder rijden en negeerde een rood stoplicht toen hij de Beneluxweg. De bestuurder reed met snelheden van 160 km/u richting Breda en doofde de lichten van de auto. Onderweg kreeg de automobilist meerdere stoptekens en negeerde rode verkeerslichten. De politie ging met zwaailichten en sirenes achter de auto aan, die gestolen bleek te zijn. De man verloor meerdere malen de macht over het stuur, reed tegen een wegafzetting aan, slingerde opzettelijk en reed tegen het verkeer in over de Nieuwe Kadijk. Hier moesten tegenliggers hem ontwijken.
Op de kruising tussen de Baliendijk en de Kapittelweg begon het voertuig te tollen en de agent achter het stuur van de politieauto kon een aanrijding niet meer voorkomen. De politieauto reed tegen de flank van de tollende auto. De bestuurder reed door.
Nadat de politie de auto kort uit het zicht verloor werd het voertuig aangetroffen aan het Bijltje.
De politie ging op zoek naar de inzittenden van de auto. Hierbij werd onder andere een politiehond ingezet. Een 25-jarige man werd
aangetroffen in de achtertuin van een woning in de Copernicusstraat. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.
De andere inzittende van de auto is niet meer aangetroffen.
De zwaar beschadigde auto is voor onderzoek in beslag genomen en weggetakeld. De auto was in de nacht van 12 op 13 oktober gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Van Brechtstraat.

Man aangehouden voor bedreiging vrouw en vernieling

ETTEN-LEUR: De politie kreeg maandagavond melding van huiselijke problemen in een woning in de wijk Baai. Agenten troffen een man en een vrouw aan die ruzie met elkaar hadden gekregen in het huis van familieleden. Hierbij zou een strubbeling zijn ontstaan. De man raakte licht gewond aan zijn been. De 29-jarige man uit Etten-Leur, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd overgebracht naar de huisartsenpost voor behandeling aan de verwonding. Hierna werd hij naar het huis van het stel gebracht. De vrouw zou in de woning van haar familieleden blijven.
Korte tijd later trof de politie de vrouw met twee kinderen aan op straat. De man was, nadat hij thuis was afgezet, weer naar zijn vrouw in de wijk Baai gegaan. Hier had hij een raam van de woning vernield en was zo de woning binnen gegaan. Hier had hij bedreigingen geuit tegen zijn vrouw. Van de 31-jarige vrouw is aangifte opgenomen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval

BREDA: De politie hield maandag op een 36-jarige Bredanaar aan voor rijden onder invloed. De man wilde rond 13.15 uur vanaf de Ettensebaan de Heilaarstraat in rijden, maar raakte in de bocht in een slip met zijn auto en botste tegen een paaltje op de middengeleider en
vervolgens tegen de auto van een andere weggebruiker.
Bij arriveren van de politie bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 835 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor diefstal statiegeldflessen

ULVENHOUT: De politie hield maandagmiddag een 53-jarige veelpleger uit Breda aan voor het stelen van ruim 40 statiegeldflessen bij een restaurant aan de Dorpsstraat. De politie zag maandag de veelpleger met een zak en een krat de supermarkt binnen gaan en even later weer naar buiten komen. Even later kwam hij met volle tassen weer bij de supermarkt aan. De politie sprak de man aan. Deze bekende de flessen bij het restaurant te hebben weggenomen en vervolgens bij de
supermarkt te hebben ingeleverd. De man verklaarde dit al een keer eerder te hebben gedaan. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstallen en de veelpleger in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Personeel van een winkel aan de Grenssteen betrapte
maandagmiddag een 30-jarige man uit Boskoop op het stelen van meerdere stukken gereedschap. De man had de goederen ter waarde van ruim 140,- in de zakken van zijn kleding gestopt en passeerde hiermee de kassa. Hierna werd hij aangehouden. De verdachte deed afstand van de gestolen goederen en is na verhoor met een boete van 220,- in vrijheid gesteld.

Winkeldief verzet zich tegen aanhouding

BREDA: De politie hield maandag rond 13.30 uur een 39-jarige man uit Breda aan voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel in De Barones meldde maandag een diefstal bij surveillerende agenten. Hierbij werd een signalement van de dader doorgegeven. De agenten zagen een man die aan het signalement voldeed lopen op de Haagdijk. Hier hielden ze de man staande en fouilleerden de man. Hij bleek in bezit te zijn van de fles parfum die eerder was weggenomen bij de winkel. De man werd onder verzet aangehouden. Hij werd naar de grond gebracht, geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor betrokkenheid bij fietsendiefstal

BREDA: De politie hield dinsdagochtend een 37-jarige Bredanaar aan in zijn woning. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij
fietsendiefstal. De man zou een fiets, die half september 2008 werd weggenomen in Tegelen, via Marktplaats te koop hebben aangeboden. Half juli van dit jaar werd de fiets in beslag genomen door de politie in Hoorn, nadat de 15-jarige berijder werd aangesproken op het fietsen door een voetgangersgebied. De jongen verklaarde de fiets te hebben gekocht via Marktplaats. De politie kwam bij de 37-jarige Bredanaar uit als verkoper van het voertuig. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de fiets van iemand anders te hebben gekocht.

Vermoeden van brandstichting in woning

RIJSBERGEN: Een bewoner van de Hendrikstraat meldde dinsdag rond 02.45 uur een brand bij de gemeenschappelijke meldkamer. De man zag brand in een woning in de straat. De bewoner van het pand was op dat moment niet thuis. De brandweer had de middelbrand om 03.10 uur onder controle en kon het sein brand meester geven. De brandweer
constateerde dat er waarschijnlijk in de woning was ingebroken, aangezien het erop leek dat men de woning had doorzocht. Daarmee reed ook het vermoeden van brandstichting. De politie zal later aangifte opnemen van de eigenaar van de woning.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-11-2009 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |