Wajongers en werkgevers vinden elkaar op eerste Wajongwerkt-markt

17/11/2009 17:00

UWV

De eerste Wajongwerkt-markt die gehouden werd op 17 november 2009, is door zo'n 500 Wajongers en 20 werkgevers bezocht. Het UWV WERKbedrijf wil met dit evenement de bemiddeling van Wajongers naar werk een extra impuls geven. Wajongers vinden steeds beter de weg naar een reguliere baan. Om hen extra ondersteuning te bieden, organiseert het UWV WERKbedrijf deze markten.

Ook voor werkgevers was de eerste Wajongwerkt-markt een uitkomst. Een flink aantal van hen had concrete vacatures. Het UWV WERKbedrijf heeft voor hen -waar mogelijk-een match tot stand gebracht. Tevens lieten werkgevers zich adviseren door arbeidsdeskundigen van het WERKbedrijf over het in dienst nemen van Wajongers.

Naast het vinden van een baan konden Wajongers ook op de markt terecht voor leer- en stageplekken. Scholen die op zoek zijn naar stageplekken voor hun leerlingen kregen tal van aanbiedingen.

Re-integratiebedrijven, werkgevers, scholen, Wajongers en het WERKbedrijf hebben door de Wajongwerkt-markt op een eenvoudige manier maximaal van elkaars aanwezigheid gebruik kunnen maken. Door de markt heeft er op een transparante manier uitwisseling van geschikte kandidaten en vacatures plaatsgevonden.

Wajongwerkt-markt gemist?

De Wajongwerkt-markt zal ook in december op 29 werkpleinen van het WERKbedrijf in het hele land worden georganiseerd. Voor meer informatie is wajongwerkt.nl te bezoeken. Op de site staan op korte termijn de data van de markten en werkpleinen waar de markten worden gehouden.