Ordina Beheer NV



IPMA jaarcongres

17 november 2009 - Spant! in Bussum - Externe seminar

« Terug naar Evenementen

Op dinsdag 17 november vindt het jaarlijkse IPMA-NL congres plaats. Het thema van dit jaar is 'Complexiteit in de greep'. Ordina mag als projectenorganisatie en met een zeer grote interne projectmanagement community op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Wij heten u van harte welkom in onze informatiestand.

De omgeving waarin projecten plaatsvinden wordt steeds complexer. Denk bijvoorbeeld aan de strengere wet- en regelgeving en de voortdurend toenemende mogelijkheden die moderne techniek biedt. Ook is er grotere invloed van het maatschappelijke en politieke krachtenveld op besluitvorming van projecten.

De dynamiek in complexe projecten is groot. Het traditionele arsenaal aan projectmanagement hulpmiddelen is niet altijd toereikend om in control te blijven. Terwijl de projectmanager, door de complicerende omgevingsfactoren, juist wordt geacht een strakke aansturing te realiseren. Dat dit regelmatig een zware taak is, valt vrijwel dagelijks in de krant te lezen. Zo zijn projecten als het Elektronisch Patiëntendossier, de Amsterdamse Noord-Zuidlijn en de Tweede Maasvlakte vaak in het nieuws door vertragingen en budgetoverschrijdingen.

Op het IPMA-NL jaarcongres Complexiteit in de Greep krijgt u antwoorden op deze vragen. Terwijl thema's als complexiteit en competenties op eerdere jaarcongressen afzonderlijk aan bod kwamen, vindt nu een synthese plaats op basis van een aantal bijzondere projecten uit de hedendaagse praktijk.
* Programma
* Locatie
* Kosten

Programma

Zeven sprekers geven u vanuit verschillende invalshoeken meer inzicht in de complexiteit in en rond projecten en de manier waarop u daarmee effectief kunt omgaan.

Kijk voor het volledige programma op http://www.ipmacongres.nl/programma.

Spant! in Bussum

Adres

Spant! in Bussum Dr. A. Kuyperlaan 3 1402 SB Bussum

Website http://www.spant.org/organisatie/5/routebeschrijving/

Routebeschrijving

Routebeschrijving vanaf ____________________ PLAN ROUTE

Kosten

Ordina heeft een beperkt aantal kaarten beschikbaar met 40% korting op de toegangsprijs. Heeft u interesse, mail dan naar marieke.ploegh@ordina.nl. Op is op!