Socialistische Partij

Kandidatenlijst SP Nijmegen

16-11-2009 * Op dinsdag 17 november spreken de leden van de SP in Nijmegen over de kandidatenlijst voor de gemeenteraad. Hieronder de kandidaten en wat informatie over iedere persoon.


1. Hans van Hooft jr. (43 jaar, Oosterhout)
Hans was de afgelopen acht jaar fractievoorzitter van de SP. Hij stond aan de wieg van het 'Deltaplan integratie' dat de verdergaande tweedeling tussen arm en rijk en wit en zwart moet tegengaan. Dankzij dit plan koerst Nijmegen nu op gemengde wijken en gemengde scholen. In het dagelijks leven is Hans (mede)directeur/eigenaar van een softwarebedrijf.


----------

2. Bert Velthuis (57 jaar, Centrum)
Op diverse culturele terreinen is Bert actief. Zo is hij docent aan de kunstacademie in Arnhem en geeft hij les aan het hoger onderwijs voor ouderen. Ook is Bert betrokken bij een stichting voor orthodoxe kunst. Velthuis voerde het woord over cultuur, ruimtelijke ordening en onderwijs. Vooral op dit laatste terrein heeft Bert zich ingezet voor het behoud van scholen.


----------

3. Jola van Dijk (24 jaar, Goffert)
Jola is al sinds het begin van haar lidmaatschap van de SP actief in zowel Nijmegen als de omliggende gemeentes. Was het jongste raadslid van Nijmegen en heeft zich op tal van terreinen bezig gehouden. Afgelopen periode heeft ze als raadslid zich ingezet voor het behoud van de wijkfilialen van de bibliotheek. Een strijd die nog steeds gevoerd moet worden. Door haar inzet blijft het Goffertstadion in de Goffert.


----------

4. Senay Akdemir (35 jaar, Zwanenveld)
Senay werkte voor Welzijnsorganisatie Tandem en sinds kort voor de GGD. In de gemeenteraad voerde zij het woord over de sociale zekerheid, integratie en jongeren. De laatste tijd vervulde ze een voortrekkersrol in de strijd voor een goed personeelsbeleid bij sociale werkvoorziening Breed.


----------

5. Cor van Norel (50 jaar, Hatert)
Cor is de eerste nieuwkomer op de lijst. Binnen de SP geeft hij cursussen, zit in het afdelingsbestuur en is hij regiovertegenwoordiger. Hij vertegenwoordigt een aantal Gelderse afdelingen in het landelijke partijbestuur. In het dagelijks leven werkt Cor als procesmanager bij NS, maar is hij nu gedetacheerd bij de Nijmeegse welzijnsorganisatie het Inter-Lokaal.


----------

6. Renske Helmer (40 jaar, Wolfskuil)
Renske heeft 6 jaar lang als fractiemedewerker op het gebied van de zorg gewerkt. Zij was de rechterhand van Agnes Kant. Enkele jaren geleden maakte zij de overstap naar Zorgbelang Gelderland. Een echte kenner en specialist van de zorg in Nederland.


----------

7. Matthias van Hunnik (29 jaar, Neerbosch Oost) Matthias is onlangs afgestudeerd als historicus en werkt momenteel als fractiemedewerker voor de Gelderse SP-fractie. In de Nijmeegse raad voerde hij het woord over verkeer, milieu en openbaar vervoer. Hij voerde samen met de bewoners succesvol actie om lijn 2 voor Hengstdal te behouden en strijd nu tegen de overhaaste invoering van de OV-chipcard.


----------

8. Bart van Berkel (24 jaar Heijendaal)
Bart is student politicologie en sinds kort is hij afdelingsvoorzitter van de SP in Nijmegen. Bart is al langere tijd actief binnen de SP en heeft diverse acties georganiseerd voor de Nijmeegse jongeren. Zo haalde hij 600 handtekeningen op voor meer fietsstallingsplekken bij het station en vroeg hij samen met ROOD, de jongeren in de SP Nijmeegse studenten naar hun mening over bijvoorbeeld de Heijendaalshuttle.


----------

9. Michelle Foolen (21 jaar, Heseveld)
Michelle is student psychologie. Zij zit sinds dit jaar in het afdelingsbestuur en is daar verantwoordelijk voor ROOD, de jongeren van de SP. ROOD voerde afgelopen jaar actie voor een OV-kaart voor 16 en 17 jarige MBO-studenten, aansluiting van Nijmegen op het Nachtnet en tijdens hun introductie konden studenten overnachten in het SP-pand.


----------

10. Sjoerd de Jong (32 jaar, Grootstal)
Sinds enige tijd werkt Sjoerd als zelfstandig bewindvoerder. Hij is daarnaast binnen de SP in Nijmegen verantwoordelijk voor de Hulpdienst waar hij mensen met raad en daad bijstaat of doorverwijst naar de juiste instanties. In het verleden is Sjoerd ook raadslid voor de SP geweest in Nijmegen.


----------

11. Stijn Vat (23 jaar, Groenewoud)
Stijn werkt in het dagelijks leven als postbode voor TNT. Binnen de SP was hij in het verleden verantwoordelijk voor ROOD en organiseert nu onder andere de deelname van de SP aan de Zevenheuvelenloop en de AOW-acties.


----------

12. Marloes Piepers (27 jaar, Neerbosch Oost)
Marloes voerde afgelopen jaren in de Nijmeegse raad het woord over de WMO. Zij kaartte onder andere de hoge beloning van de directie van de thuiszorg aan. In het dagelijks leven werkt ze als ergotherapeut in Arnhem. Omdat dit werk veel van haar vraagt staat ze op eigen verzoek op een lagere plaats op de kandidatenlijst.


----------

13. Josette Hermans (45 jaar, Groenewoud)
Josette werkt als docent Veiligheid aan de Avans Hogeschool. Daarvoor heeft ze gewerkt als raadsgriffier in de gemeente Groesbeek en was ze fractiemedewerker voor de SP Tweede Kamerfractie. Daarnaast zit Josette in het afdelingsbestuur van de SP.


----------

14. Rick Hovens (32 jaar, Neerbosch Oost)

15. Betty van Lieshout (45 jaar, Bottendaal)

16. Johan Vollenbroek (60 jaar, Altrade)

17. Willemien Wannet (65 jaar, Tolhuis)

18. Leo Woudstra (59 jaar, Wolfskuil)

19. Mieke Relou (58 jaar, Grootstal)

20. Nico de Groot (50 jaar, Limos)

21. Ali Jawidan (50 jaar, Lankforst)

22. Netty Meijer (75 jaar, Centrum)

23. Theo Dahm (55 jaar, Horstacker)

24. Anneke van der Velden (60 jaar, Horstacker)
25. Jos de Valk (69 jaar, Weezenhof)

26. Gospava Mandic (58 jaar, Neerbosch Oost)

27. Marleen in 't Veld (38 jaar, Weezenhof)

28. Roos Huijnen (Limos)


----------


29. Peter Lucassen (56 jaar, Meijhorst)


----------

30. Hans van Hooft sr (67 jaar, Groenewoud)